Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De Grüne Ring bij Lech is een prachtige wandeling

Een reisverhaal van Dagmar Wolters

Zonder al te veel verwachtingen hadden we een dagwandeling gepland in de buurt van Lech, namelijk de tweede etappe van de Grüne Ring. We wilden wat hoogtemeters in de benen krijgen voor de huttentocht. Wat heeft de wandeling ons verrast. Het was afwisselend en de uitzichten waren prachtig!

De Grüne Ring staat goed aangegeven bij Lech

De Grüne Ring staat goed aangegeven. Foto: Dagmar Wolters

Vanaf de grote parkeerplaats bij Zürs klim je omhoog en heb je al snel een weids, groen uitzicht.

Vanaf de grote parkeerplaats bij Zürs klim je omhoog en heb je al snel een weids, groen uitzicht. Foto: Dagmar Wolters

De tweede etappe van de Grüne Ring

Vanaf de grote parkeerplaats net voor Zürs gaat een paadje omhoog. Het is direct klimmen geblazen, maar ook al snel hebben we prachtige groene uitzichten. We worden vergezeld door koeien en een heerlijke zonnetje. We waren vroeg weg gelopen en het was nog lekker rustig. Na een dik uur klimmen kwamen we aan bij de Zürser See die er prachtig bij lag!
Al stond er wel een bordje waarop de Grüne Ring stond aangegeven, moesten we bij de Zürser See toch even zoeken naar het paadje omhoog.

Zürser See bij Lech

Zürser See. Foto: Dagmar Wolters

Vroeg in de ochtend heeft de Zürser See mooie reflecties

Vroeg in de ochtend heeft de Zürser See mooie reflecties. Foto: Dagmar Wolters

Kunstproject “Türe”

Na het meer, kwamen we de eerste deur tegen. Dat was onderdeel van een kunstproject. Her en der waren in de omgeving van Lech deuren geplaatst. Sommigen gingen open, sommigen niet.

Het "Türe" kunstproject bij Lech, Grüne Ring

Het “Türe” kunstproject. Foto: Dagmar Wolters

Eenmaal boven gekomen, hadden we weer zo’n ander uitzicht dan de groene weides waar we in begonnen. Prima plek met vergezichten om te genieten van een lekkere lunch.
Al dalende snapten we goed waarom ze het de groene ring noemen. Tijdens de afdaling hoorden en zagen we veel bergmarmotten. Toen we een bocht omkwamen, verraadden vallende stenen de gemzen. Aangekomen bij het einde van de wandeling kan je voor een klein bedrag met de bus naar Lech en vanuit daar stap je in de bus over naar Zürs.

Ik ken slechtere lunchplekken...

Ik ken slechtere lunchplekken… Foto: Dagmar Wolters

En weer dalen naar Lech.

En weer dalen naar Lech. Foto: Dagmar Wolters

Drie etappes

Er zijn drie etappes van de Grüne Ring die je kan wandelen. Wij hebben de tweede gekozen en hadden -gezien onze andere plannen- niet de tijd om de andere twee etappes ook te wandelen. Het was een mooie, afwisselende wandeling. Wij hebben ongeveer tien kilometer gewandeld, 800 hoogtemeters geklommen en duizend meter gedaald. Op de top, de Madloch, kan je nog wandelen naar de Spullersee. Dat hebben we niet gedaan. Wel zijn we er de volgende dag naar toe gewandeld vanuit Klösterle.

De Spullersee bij Lech.

De Spullersee. Foto: Dagmar Wolters

Wil je meer reisverhalen lezen van Dagmar? Klik dan hier voor haar verhalen.

 

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer