De Grüne Ring bij Lech is een prachtige wandeling

Een reisverhaal van Dagmar Wolters

Zonder al te veel verwachtingen hadden we een dagwandeling gepland in de buurt van Lech, namelijk de tweede etappe van de Grüne Ring. We wilden wat hoogtemeters in de benen krijgen voor de huttentocht. Wat heeft de wandeling ons verrast. Het was afwisselend en de uitzichten waren prachtig!

De Grüne Ring staat goed aangegeven bij Lech

De Grüne Ring staat goed aangegeven. Foto: Dagmar Wolters

Vanaf de grote parkeerplaats bij Zürs klim je omhoog en heb je al snel een weids, groen uitzicht.

Vanaf de grote parkeerplaats bij Zürs klim je omhoog en heb je al snel een weids, groen uitzicht. Foto: Dagmar Wolters

De tweede etappe van de Grüne Ring

Vanaf de grote parkeerplaats net voor Zürs gaat een paadje omhoog. Het is direct klimmen geblazen, maar ook al snel hebben we prachtige groene uitzichten. We worden vergezeld door koeien en een heerlijke zonnetje. We waren vroeg weg gelopen en het was nog lekker rustig. Na een dik uur klimmen kwamen we aan bij de Zürser See die er prachtig bij lag!
Al stond er wel een bordje waarop de Grüne Ring stond aangegeven, moesten we bij de Zürser See toch even zoeken naar het paadje omhoog.

Zürser See bij Lech

Zürser See. Foto: Dagmar Wolters

Vroeg in de ochtend heeft de Zürser See mooie reflecties

Vroeg in de ochtend heeft de Zürser See mooie reflecties. Foto: Dagmar Wolters

Kunstproject “Türe”

Na het meer, kwamen we de eerste deur tegen. Dat was onderdeel van een kunstproject. Her en der waren in de omgeving van Lech deuren geplaatst. Sommigen gingen open, sommigen niet.

Het "Türe" kunstproject bij Lech, Grüne Ring

Het “Türe” kunstproject. Foto: Dagmar Wolters

Het "Türe" kunstproject bij Lech, Grüne Ring

Het “Türe” kunstproject. Foto: Dagmar Wolters

Eenmaal boven gekomen, hadden we weer zo’n ander uitzicht dan de groene weides waar we in begonnen. Prima plek met vergezichten om te genieten van een lekkere lunch.
Al dalende snapten we goed waarom ze het de groene ring noemen. Tijdens de afdaling hoorden en zagen we veel bergmarmotten. Toen we een bocht omkwamen, verraadden vallende stenen de gemzen. Aangekomen bij het einde van de wandeling kan je voor een klein bedrag met de bus naar Lech en vanuit daar stap je in de bus over naar Zürs.

Ik ken slechtere lunchplekken...

Ik ken slechtere lunchplekken… Foto: Dagmar Wolters

En weer dalen naar Lech.

En weer dalen naar Lech. Foto: Dagmar Wolters

Drie etappes

Er zijn drie etappes van de Grüne Ring die je kan wandelen. Wij hebben de tweede gekozen en hadden -gezien onze andere plannen- niet de tijd om de andere twee etappes ook te wandelen. Het was een mooie, afwisselende wandeling. Wij hebben ongeveer tien kilometer gewandeld, 800 hoogtemeters geklommen en duizend meter gedaald. Op de top, de Madloch, kan je nog wandelen naar de Spullersee. Dat hebben we niet gedaan. Wel zijn we er de volgende dag naar toe gewandeld vanuit Klösterle.

De Spullersee bij Lech.

De Spullersee. Foto: Dagmar Wolters

Wil je meer reisverhalen lezen van Dagmar? Klik dan hier voor haar verhalen.

 

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer