Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De Grüne Ring bij Lech is een prachtige wandeling

Een reisverhaal van Dagmar Wolters

Zonder al te veel verwachtingen hadden we een dagwandeling gepland in de buurt van Lech, namelijk de tweede etappe van de Grüne Ring. We wilden wat hoogtemeters in de benen krijgen voor de huttentocht. Wat heeft de wandeling ons verrast. Het was afwisselend en de uitzichten waren prachtig!

De Grüne Ring staat goed aangegeven bij Lech

De Grüne Ring staat goed aangegeven. Foto: Dagmar Wolters

Vanaf de grote parkeerplaats bij Zürs klim je omhoog en heb je al snel een weids, groen uitzicht.

Vanaf de grote parkeerplaats bij Zürs klim je omhoog en heb je al snel een weids, groen uitzicht. Foto: Dagmar Wolters

De tweede etappe van de Grüne Ring

Vanaf de grote parkeerplaats net voor Zürs gaat een paadje omhoog. Het is direct klimmen geblazen, maar ook al snel hebben we prachtige groene uitzichten. We worden vergezeld door koeien en een heerlijke zonnetje. We waren vroeg weg gelopen en het was nog lekker rustig. Na een dik uur klimmen kwamen we aan bij de Zürser See die er prachtig bij lag!
Al stond er wel een bordje waarop de Grüne Ring stond aangegeven, moesten we bij de Zürser See toch even zoeken naar het paadje omhoog.

Zürser See bij Lech

Zürser See. Foto: Dagmar Wolters

Vroeg in de ochtend heeft de Zürser See mooie reflecties

Vroeg in de ochtend heeft de Zürser See mooie reflecties. Foto: Dagmar Wolters

Kunstproject “Türe”

Na het meer, kwamen we de eerste deur tegen. Dat was onderdeel van een kunstproject. Her en der waren in de omgeving van Lech deuren geplaatst. Sommigen gingen open, sommigen niet.

Het "Türe" kunstproject bij Lech, Grüne Ring

Het “Türe” kunstproject. Foto: Dagmar Wolters

Het "Türe" kunstproject bij Lech, Grüne Ring

Het “Türe” kunstproject. Foto: Dagmar Wolters

Eenmaal boven gekomen, hadden we weer zo’n ander uitzicht dan de groene weides waar we in begonnen. Prima plek met vergezichten om te genieten van een lekkere lunch.
Al dalende snapten we goed waarom ze het de groene ring noemen. Tijdens de afdaling hoorden en zagen we veel bergmarmotten. Toen we een bocht omkwamen, verraadden vallende stenen de gemzen. Aangekomen bij het einde van de wandeling kan je voor een klein bedrag met de bus naar Lech en vanuit daar stap je in de bus over naar Zürs.

Ik ken slechtere lunchplekken...

Ik ken slechtere lunchplekken… Foto: Dagmar Wolters

En weer dalen naar Lech.

En weer dalen naar Lech. Foto: Dagmar Wolters

Drie etappes

Er zijn drie etappes van de Grüne Ring die je kan wandelen. Wij hebben de tweede gekozen en hadden -gezien onze andere plannen- niet de tijd om de andere twee etappes ook te wandelen. Het was een mooie, afwisselende wandeling. Wij hebben ongeveer tien kilometer gewandeld, 800 hoogtemeters geklommen en duizend meter gedaald. Op de top, de Madloch, kan je nog wandelen naar de Spullersee. Dat hebben we niet gedaan. Wel zijn we er de volgende dag naar toe gewandeld vanuit Klösterle.

De Spullersee bij Lech.

De Spullersee. Foto: Dagmar Wolters

Wil je meer reisverhalen lezen van Dagmar? Klik dan hier voor haar verhalen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer