Yukon is misschien wel een van meest ongerepte plekken van onze aarde. Het is er zo enorm uitgestrekt dat je er dagen en dagen door de natuur kunt reizen. Veel mensen kom je er niet tegen. Sommige plekken zijn zelfs zo onherbergzaam, dat je er helemaal niet kunt komen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de gletsjers in Kluane National Park and Reserve. Maar je kunt ze wel zien door eroverheen te vliegen. Ik deed dat tijdens mijn prachtige reis naar winters Yukon en de allermooiste foto’s zie je hieronder.

Wil je meer weten over deze reis? Lees dan REISVERSLAG | In de winter naar ongerept en onontdekt Yukon in Canada.

Over Mount Logan en het Kluane National Park and Reserve

Mount Logan is niet alleen de hoogste berg van Canada, maar ook de op één na hoogste piek van heel Noord-Amerika, met een hoogte van 5.959 meter. Deze majestueuze berg ligt in het hart van het Kluane National Park and Reserve in Yukon, een UNESCO Werelderfgoedlocatie die bekend staat om zijn adembenemende gletsjers, diepe valleien en ongerepte wildernis.

De flightseeing tour

Een van de meest spectaculaire manieren om de grootsheid van Mount Logan en de omliggende landschappen van Kluane Park te ervaren, is via een flightseeing tour. Deze luchtexcursies worden uitgevoerd in kleine vliegtuigjes of helikopters en je hebt zo panoramische uitzichten over de uitgestrekte ijsvelden, glinsterende gletsjers en ruige bergtoppen van het park. Tijdens de vlucht vertelt de piloot allerlei details over de geologie, geschiedenis en ecologie van het gebied.

Ik boekte mijn flightseeing tour bij Alpine Aviation.

Wil jij ook op reis naar winters Yukon?

Je vindt meer informatie over deze bestemming op de website van Travel Yukon. Een vergelijkbare reis als ik maakte boek je via de volgende touroperators:

Lees en bekijk alle artikelen over Yukon in Canada

We vertrekken vanaf het vliegveld(je) van Haines Junction
Onze piloot die ons al het moois gaat laten zien
Helemaal happy in het vierpersoonsvliegtuigje
De ongerepte bergen
De piloot zoekt de beste route
No words needed…
Zo is het wel duidelijk waarom je de gletsjers niet te voet kunt bekijken, maar alleen vanuit de lucht
We komen weer wat meer in de bewoonde wereld
Wat een uitzicht!

Of bekijk de video die ik van de tocht maakte hieronder.

Alle foto’s: Pauline van der Waal. Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door Tourism Yukon. Kijk op Yukon – Larger than lifeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.