Yukon is misschien wel een van meest ongerepte plekken van onze aarde. Het is er zo enorm uitgestrekt dat je er dagen en dagen door de natuur kunt reizen. Veel mensen kom je er niet tegen. Sommige plekken zijn zelfs zo onherbergzaam, dat je er helemaal niet kunt komen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de gletsjers in Kluane National Park and Reserve. Maar je kunt ze wel zien door eroverheen te vliegen. Ik deed dat tijdens mijn prachtige reis naar winters Yukon en de allermooiste foto’s zie je hieronder.

Over Mount Logan en het Kluane National Park and Reserve

Mount Logan is niet alleen de hoogste berg van Canada, maar ook de op één na hoogste piek van heel Noord-Amerika, met een hoogte van 5.959 meter. Deze majestueuze berg ligt in het hart van het Kluane National Park and Reserve in Yukon, een UNESCO Werelderfgoedlocatie die bekend staat om zijn adembenemende gletsjers, diepe valleien en ongerepte wildernis.

De flightseeing tour

Een van de meest spectaculaire manieren om de grootsheid van Mount Logan en de omliggende landschappen van Kluane Park te ervaren, is via een flightseeing tour. Deze luchtexcursies worden uitgevoerd in kleine vliegtuigjes of helikopters en je hebt zo panoramische uitzichten over de uitgestrekte ijsvelden, glinsterende gletsjers en ruige bergtoppen van het park. Tijdens de vlucht vertelt de piloot allerlei details over de geologie, geschiedenis en ecologie van het gebied.

Ik boekte mijn flightseeing tour bij Alpine Aviation.

Wil jij ook op reis naar winters Yukon?

Een vergelijkbare reis als ik maakte boek je via de volgende touroperators:

Lees en bekijk alle artikelen over Yukon in Canada

We vertrekken vanaf het vliegveld(je) van Haines Junction
Onze piloot die ons al het moois gaat laten zien
Helemaal happy in het vierpersoonsvliegtuigje
De ongerepte bergen
De piloot zoekt de beste route
No words needed…
Zo is het wel duidelijk waarom je de gletsjers niet te voet kunt bekijken, maar alleen vanuit de lucht
We komen weer wat meer in de bewoonde wereld
Wat een uitzicht!

Alle foto’s: Pauline van der Waal


Rondreis door Yukon en Alaska

Deze rondreis voert je door de ongerepte natuur van het zuiden van Yukon en Alaska, waarbij je onder andere het Kluane National Park bezoekt, Haines en het historische Skagway, ooit het vertrekpunt van duizenden goudzoekers. 

Tijdens deze reis heb je veel kans op het zien van wildlife, zoals beren, elanden, bizons en herten. Optioneel kan je een excursie maken met de White Pass & Yukon Railway, een van de mooiste treintrajecten ter wereld. 

 De totale afstand van deze rondreis bedraagt 600 km. Klik hier voor meer informatie over deze reis van BBI Travel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.