Maartje en ik houden van Scandinavië. In elk seizoen. Afgelopen jaar maakten we in de zomer nog een rondreis van 1,5 maand door Zweden en Noorwegen. De meeste tijd brachten we door boven de poolcirkel. De nationale parken van Zweden en de Noorse eiland van de Lofoten hebben ons hart gestolen. In februari 2022 waren we een week in Trysil (Noorwegen) en Salen (Zweden) voor een onvergetelijke wintersportreis. In augustus genoot ik met mijn zoon Tobias van een actieve vakantie in de omgeving van Ruka-Kuusamo in Finland.

Zoals je kunt zien komen we dus graag en vaak in het hoge noorden van Europa. Ook deze week (5-12 maart) zijn we in Scandinavië. Wederom boven de poolcirkel in Fins Lapland. Namens Mountainreporters en Snowrepublic zijn we, op uitnodiging van onze reispartner BBI Travel, in Ylläs en Levi. En we hebben geluk. Het is prachtig winters weer met veel zon en lekker lage temperaturen die dalen tot bijna min dertig in de nacht. Tijdens die koude heldere nachten is het noorderlicht is al zijn magische schoonheid perfect te zien!

Binnenkort lees je de reisverhalen op onze websites, maar nu laat ik je alvast wat foto’s zien van de eerste dagen in Ylläs. Je ziet hier beelden van de eerste avond met een spectaculaire noorderlichtervaring, de huskysafari, een hike onderweg naar de zonsondergang en een fatbike-tocht door bossen en langs bevroren moerassen.

Wil jij ook zo’n mooie actieve reis naar Scandinavië? Bekijk dan hier het aanbod op de website van BBI Travel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.