klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Fotoverslag van mijn avonturen boven de poolcirkel in Zweden

Door Tamar Valkenier

Zoals jullie misschien hebben gelezen in een eerder artikel op Mountainreporters (lees hier) was ik me samen met expeditiepartner Gerard Murre aan het voorbereiden op een nieuw avontuur. Samen willen we het Russische Baikalmeer oversteken, op schaatsen. Deze training van een aantal weken vindt plaats in het ultieme hoge noorden van Zweden, in Lapland. Hier, boven de poolcirkel, is het al echt winter en is deze voorbereiding al een avontuur op zich.

Ik heb Gerard een aantal dagen geleden naar het zuiden gereden en ben toen zelf weer met de trein terug gegaan, ik ben nu dus alleen en heb besloten dat ik de hele winter blijf. Op het moment zit ik in een hut in de wildernis m’n boek af te maken. Af en toe maak ik tijd om te schaatsen. Bekijk hieronder een selectie van de vele foto’s die we maakten sinds onze aankomst in Zweden. Binnenkort volgt een uitgebreider verslag.

De expeditie op het Baikalmeer vindt plaats in maart. Áls we Rusland inkomen. We zijn nu aan het kijken naar een plan B als onze visa geweigerd worden. Dan gaan we hier iets gaafs doen en volgend jaar naar Baikal. Fingers crossed!!


In april zal mijn eerste boek ‘Fulltime Avonturier’ verschijnen. Je kunt nu dat nu al bestellen via deze link


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer