Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Fotoverslag van mijn avonturen boven de poolcirkel in Zweden

Door Tamar Valkenier

Zoals jullie misschien hebben gelezen in een eerder artikel op Mountainreporters (lees hier) was ik me samen met expeditiepartner Gerard Murre aan het voorbereiden op een nieuw avontuur. Samen willen we het Russische Baikalmeer oversteken, op schaatsen. Deze training van een aantal weken vindt plaats in het ultieme hoge noorden van Zweden, in Lapland. Hier, boven de poolcirkel, is het al echt winter en is deze voorbereiding al een avontuur op zich.

Ik heb Gerard een aantal dagen geleden naar het zuiden gereden en ben toen zelf weer met de trein terug gegaan, ik ben nu dus alleen en heb besloten dat ik de hele winter blijf. Op het moment zit ik in een hut in de wildernis m’n boek af te maken. Af en toe maak ik tijd om te schaatsen. Bekijk hieronder een selectie van de vele foto’s die we maakten sinds onze aankomst in Zweden. Binnenkort volgt een uitgebreider verslag.

De expeditie op het Baikalmeer vindt plaats in maart. Áls we Rusland inkomen. We zijn nu aan het kijken naar een plan B als onze visa geweigerd worden. Dan gaan we hier iets gaafs doen en volgend jaar naar Baikal. Fingers crossed!!


In april zal mijn eerste boek ‘Fulltime Avonturier’ verschijnen. Je kunt nu dat nu al bestellen via deze link


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer