Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

Roques de García: de must-do op Tenerife

Een reisverhaal van Pauline van der Waal

Het vulkanische eiland Tenerife is een topbestemming als je van hiken houdt. Er zijn veel verschillende wandelingen, zowel qua omgeving als ook qua niveau. Mocht je twijfelen welke hikes er op je programma moeten, zet dan in ieder geval wel Roques de García op de lijst.

Hike door bizar vulkanisch landschap

Deze wandeling van twee tot tweeënhalf uur ligt in het nationale park Teide, en je loopt zoals je op de foto’s ziet aan de voet van de vulkaan die naamgever is van het park. Je kunt je auto parkeren op de parkeerplaats en vanaf daar is het een paar minuutjes lopen tot aan het begin van de hike. Het is geen moeilijke of erg zware hike.

Wij lopen de route met de klok mee. Dat betekent dat je start met een afdaling en ondanks dat je tegen het einde weer een klein stukje omhoog moet klimmen, eindig je je wandeling lekker vlak. Check hieronder de foto’s die ik maakte!

Verplichte kost: dé toeristische foto voordat we starten met onze hike
Verplichte kost: dé toeristische foto voordat we starten met onze hike
Bizar hoe klein je je voelt. Inderdaad, als je goed kijkt loopt er iemand aan de rechterkant van de foto
Bizar hoe klein je je voelt. Inderdaad, als je goed kijkt loopt er iemand aan de rechterkant van de foto
Zicht op de enorme vlakte
Zicht op de enorme vlakte
De wandeling is redelijk vlak met een stukje dalen en uiteindelijk weer stijgen
De wandeling is redelijk vlak met een stukje dalen en uiteindelijk weer stijgen
Kan die lucht nog blauwer?!
Kan die lucht nog blauwer?!
Hier zie je duidelijk de gestolde lava
Hier zie je duidelijk de gestolde lava
Als we de bocht door zijn wordt de Teide weer zichtbaar
Als we de bocht door zijn wordt de Teide weer zichtbaar
De Echium wildpretii oftewel Tajinaste Rojo: een typische bloem van Tenerife. Om 'm in bloei te zien moet je in de lente of zomer naar het eiland.
De Echium wildpretii oftewel Tajinaste Rojo: een typische bloem van Tenerife. Om ‘m in bloei te zien moet je in de lente of zomer naar het eiland.
Wat een bizar landschap hier!
Wat een bizar landschap hier!
Verdwalen kan hier niet, zeker niet als je de bordjes met Sendero 3 blijft volgen.
Verdwalen kan hier niet, zeker niet als je de bordjes met Sendero 3 blijft volgen. Je kunt vanaf hier ook ‘overstappen’ op één van de andere routes in het trail network
Nog een laatste blik, en dan is het tijd voor lunch!
Nog een laatste blik, en dan is het tijd voor lunch!

Start vroeg, of juist aan het einde van de (mid)dag

Het is verstandig een beetje bijtijds te starten, dan is het nog heerlijk rustig. Vanaf ongeveer half elf arriveren de eerste bussen vanuit de kustplaatsen en kan het best een beetje druk worden. Hetzelfde geldt voor de zondag. Dat is een vrije dag voor de Spanjaarden, dus wanneer zij een uitje plannen is dat vrijwel altijd op de zondag. Ga je juist aan het einde van de middag, dan zien de rotsen er met de ondergaande zon ook prachtig uit.

Overigens loopt niet iedereen de hele route. Er zijn ook genoeg mensen die alleen bij het uitzichtpunt blijven of slechts een kort stukje lopen. Er is overigens ook een geheel vlak pad van een paar honderd honderd meter aangelegd, zodat ook mensen in een rolstoel of die slechter ter been zijn van dit prachtige stukje natuur kunnen genieten.

Tip: loop de route met de klok mee. Dan is het einde lekker vlak

Wil je nóg meer beelden van deze wandeling of van Tenerife? Bekijk dan onderstaande video die ik maakte van mijn verblijf.

Ik liep de route samen met een gids via Xwander. Voor meer informatie over Tenerife kijk je op de officiële website. Daar is ook alles over deze trail te vinden onder Sendero #3.


Lees hier alle verhalen en artikelen over Tenerife


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer