Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Alleen als het ijs- en ijskoud is

Noorwegen: Balestrand, 24 mei 2018, 07.30 uur

Bij het prachtige hotel Kviknes heb ik mogen slapen wat gelegen is aan de Fjord Sognefjorden in Noorwegen. Wat doe je dan? Dan zet je de wekker wat vroeger om een duik te nemen in het koude water. Ik liep in mijn zwembroek door het hotel en nam de trap naar buiten. Er was helemaal niemand en ik ging bij een soort van pier staan. Vijf minuten lang keek ik om mij heen om de omgeving in mezelf op te nemen. Ik luisterde naar het geluid van de vogels en het kabbelende water. Ik wist dat het water behoorlijk koud moest zijn… Ging ik er echt in duiken…?

NATUURLIJK! Was het koud? Jazeker! Was het lekker? Jazeker!

Fjord Sognefjorden in Noorwegen
Fjord Sognefjorden

Vervolgens stond ik in de zon op te drogen en te genieten van het prachtige uitzicht. Wat wel leuk was, is dat er toen iemand langs kwam en een foto van mij heeft gemaakt van mijn tweede sprong. Was dit niet het geval geweest, dan was dit een verslag geworden zonder foto’s. Bekijk ook eens op onze Facebookpagina de foto’s en filmpjes van mijn fietstocht door de sneeuw.

De Sognefjord is de langste en diepste fjord in Noorwegen, en een van de zijarmen van deze fjord, de Nærøyfjord, staat op de Werelderfgoederenlijst van UNESCO. De bergen die rondom deze fjord liggen behoren tot de hoogste en meest majestieke van heel Noorwegen. De Sognefjord strekt zich uit van de kust even ten noorden van Bergen tot aan de machtige bergen van Nationaal Park Jotunheimen en het blauwe ijs van het Nationale Park Jostedalsbreen. Op haar diepste punt is de Sognefjord meer dan 1300 meter diep, en de bergen aan weerszijden van de fjord rijzen soms wel 1700 meter uit het water omhoog. Bron: visitnorway.nl

Relevante websites

https://www.mountainreporters.com/gebieden/noord-europa/noorwegen/top-5-wandeleilanden-noorwegen/

Lees hier alle verhalen over Noorwegen


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer