Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Mijn reizen voor Mountainreporters in 2018

 

Door Edwin Hagenouw

Als bedenker en eigenaar van de reiswebsites Snowrepublic en Mountainreporters heb ik natuurlijk als groot voordeel vaak te kunnen reizen naar bijzondere bestemmingen. Nu het reisseizoen voor Mountainreporters is begonnen gaan mijn gedachten uit naar deze reizen en wordt het tijd voor een korte terugblik op deze reizen. Bekijk hieronder in vogelvlucht het jaar 2018 van een reisschrijver.

MEI 2018: MALTA EN GOZO

Een rondje Gozo brengt je op mooie ongerepte plekken. Foto: Edwin Hagenouw

De eerste reis van het Mountainreporters seizoen maakten we naar de eilanden Malta en Gozo. Weg van de mensenmassa’s verkenden Maartje en ik de outdoormogelijkheden. Lees hier onze reisverhalen: Malta en Gozo 2018

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door Malta.nl 

JUNI 2018: PERU

Al jarenlang stond de Andes in Peru op mijn persoonlijke bucketlist. Na eerdere reizen naar Midden Amerika (Mexico) en Zuid Amerika (Ecuador en de Galapagos Eilanden) heb ik mijn hart verloren aan dit geweldige continent.

Samen met mede-reporter Matthijs reisde ik bijna twee weken door het land en verkenden we zowel de noordwestkust als de bergen van de Cordilera Blanca in de Andes. Lees hier een van onze reisverhalen.

Deze reis is mogelijk gemaakt door Peru, het rijkste land

JULI 2018: FRANKRIJK

Naakte waarheid
Relaxen aan het strand. Foto: Edwin Hagenouw

In het voorjaar hebben we een tijdje lopen dubben, gaan we naar het ongerepte noorden van Europa of naar de zon in het zuiden. Na een aantal jaren rondgezworven te hebben in Scandinavië en de Alpen kozen we uiteindelijk voor een vakantie vol zon en zee aan de Atlantische kust van Frankrijk. Een strandvakantie dus, weer eens helemaal wat anders deze keer en daarbij ook nog eens vol outdooractiviteiten én op een nudistencamping.

Dat leverde een van de meest gelezen reisverhalen van dit jaar op. Klik hier om “De naakte waarheid aan de Franse Atlantische kust” te lezen. Veel plezier alvast!

Deze reis is mogelijk gemaakt door Camping Arnaoutchot & france4naturisme 

JULI 2018: ZWEEDS LAPLAND

De piloot roept om dat het in Skelleftea 13 graden is. “Maar goed dat jullie je jassen aan hebben”, roept de stewardess ons na als we uitstappen uit het vliegtuig dat ons in twee uur en vijftien minuten vanaf Rotterdam naar Zweeds Lapland vloog. Huh dacht ik, 13 graden dat klopt toch niet, of is Weeronline gek geworden. Nou zodra we buiten het vliegtuig komen lijkt het wel of we rechtstreeks een sauna instappen. Het is geen dertien, maar dertig graden! Heerlijk hoor, de warmte hoort bij zuid Frankrijk waar we net vandaan komen, want deze is ongekend voor Zweeds Lapland.

jamthund
Ammarnäs in Zweeds Lapland. Foto: Edwin Hagenouw

2018 is tot nu toe de perfecte zomer in Lapland, want vanaf het moment dat het ijs in april is gaan smelten is het mooi weer geweest. 85% van de gasten die hier komen is van Zweedse komaf. Een echt vakantiegevoel maakte zich van ons meester tijdens een geweldige roadtrip van een week door het ultieme noorden van Zweden.

Een van de hoogtepunten was ons verblijf óp de poolcirkel. Lees hier een van onze reisverhalen over deze heerlijke reis.

Georganiseerd door www.voigt-travel.nl en SwedishLapland.com 

AUGUSTUS 2018: KOTOR, MONTENEGRO

Via Ferrata bij Kotor in Montenegro.

Met mijn zoon Tobias had ik het voorrecht een week ter verblijven in de stad Kotor. Een voor ons tot dan toe onbekende bestemming, waarvan we alleen wisten dat deze omgeving bekend is door de fjord waarin het schattige historische stadje is gevestigd. Lees hier een van de reisverhalen over Kotor en Montenegro.

Mogelijk gemaakt door Kotor, Montenegro 

AUGUSTUS 2018: NOORD NOORWEGEN

Echt een eiland voor Mountainreporters. Foto: Edwin Hagenouw

Al jaren stond een reis naar het uiterste noorden van Noorwegen op onze bucketlist. We waren dan ook buitengewoon enthousiast toen bleek dat we in de zomer van 2018 deze reis zouden gaan maken. Aangezien we als schrijvers van Mountainreporters veel op reis zijn in de maanden mei tot en met september was het even passen en meten in onze agenda’s.

Uiteindelijk kwamen we uit op de week van 17-24 augustus. Dat bleek de week met het allerslechtste weer van de hele zomer, maar genoten dat we hebben! Lees hier een reisverhaal van deze onvergetelijk reis. We reisden met een stoere auto met twee mountainbikes achterop van Tromso, via Sommeroy en Senja naar Vesteralen en Lofoten. Met recht een droomreis. Als het even kan: volgend jaar weer!

 

 

Deze reis is mogelijk gemaakt door Visit Norway

 

SEPTEMBER 2018: KROATIË

Kroatié
Plitvička Jezera National Park. Foto: Edwin Hagenouw

In Kroatië aangekomen keek ik mijn ogen uit. We vlogen via Zagreb, de super moderne splinternieuwe luchthaven. De huurauto van Nova Car Rental stond voor ons klaar, alles was strak en lean geregeld, binnen een half uur na de landing zaten we in de auto op weg naar Starigrad, onze eerste bestemming tijdens deze korte roadtrip aan de Paklenica Riviera.

De Paklenica Riviera maakt deel uit van het Velebit natuurpark, dat vanwege het specifieke reliëf, de vegetatie en de landschappelijke waarde is opgenomen als UNESCO Werelderfgoed. Gelegen in het uiterste noordwestelijke deel van Dalmatië (een provincie in Kroatië) en hoort bij de regio Zadar. Zoals de Kroaten het zelf noemen ‘dit is de plek waar de berg de zee raakt.” Bekijk meer foto’s en lees over onze ervaringen in dit reisverhaal.

Mogelijk gemaakt door Kroatisch Nationaal Bureau Voor Toerisme 

Tot zover een overzicht van mijn onvergetelijke reizen van 2018. Even nagenieten nog en dan vooruitkijken naar alle mooie bestemmingen die in de komende maanden en de jaren daarna bezocht gaan worden. Ik wens ook jou veel mooie reizen vol nieuwe ervaringen en ontmoetingen. Enjoy the Moment!

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer