Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

Tanzania, het land van de safari’s

Een reisverhaal van Linda van der Graaf

Tanzania, het land van de safari’s en het zoeken naar dieren. Vaak is ons hoofddoel van onze reizen om zoveel mogelijk dieren te spotten. Tanzania is daar het goede land voor! In negen dagen zullen we verschillende parken aandoen, in een jeep met chauffeur en gids en nog twee anderen erbij.

Lake Manyara National Park 

Lake Manyara is een wat kleiner nationaal park, waar alle wild vooral rond dit meer te vinden is en wat bekend staat om zijn boomklimmende leeuwen.

De eerste dag op safari in Tanzania was meteen een schot in de roos! We hadden al heel veel gezien! Olifanten, mangoest, bavianen, neushoornvogel, visarend, flamingo’s, buffels, gnoes, blauwe aap en ook nijlpaarden en luipaarden en verder zebra’s, ezels, geiten, kippen, koeien, kamelen, ibissen, buizerdachtige vogel, impala’s en pelikanen. En natuurlijk ook een leeuw in een boom. Lake Manyara is een mooi gebied, wat mooie uitzichten geeft, doordat het meer de centrale plek hier is.

Lake Manyara

Serengeti

In de Serengeti hebben we 2 nachten geslapen in een tented camp zonder electriciteit en stromend water. We konden alle dieren ’s nachts horen lopen en als we wilden douchen kwam er iemand de waterzak vullen met water wat verwarmd was door de zon. Best een beleving en het was zeker de moeite waard!

Er lagen twee leeuwen vlak langs de weg toen onze chauffeur er nietsvermoedend langs reed

Ook hier hebben we weer enorm veel dieren gezien. Waar we in Zuid-Afrika geen leeuwen hadden gezien hebben kwamen we deze nu wel tegen. En hoe! Er lagen er twee vlak langs de weg toen onze chauffeur er nietsvermoedend langs reed.

Serengeti

De dag dat we de hele dag in de Serengeti rond reden op zoek naar dieren ging het regenen. In eerste instantie dachten we dat dit niet goed zou zijn voor het spotten van dieren. Maar juist door de regen zagen wij een cheetah! Deze kwam zelfs nog drinken in de plassen die ontstonden aan de kant van de weg. Zo dichtbij! En nog een cheetah ook, die vrij zeldzaam zijn om te kunnen zien. Ineens vonden wij de regen geen probleem meer.

Verder hebben we hier gezien: struisvogels, giraffe, gieren, secretarisvogel, hyena’s, thompson gazelle, nog een kleinere gazelle, dikdik (minihertje), impala’s, en nog een ander groot hert, wrattenzwijnen, krokodil, nijlpaarden, zwartkopaapje, baviaan, hagedissen, eentje met rood en blauw en de andere plat en steenkleur, buffels, zebra’s, sprinkhanen, en andere enge insecten, luipaarden, black vervet aap, lilac vogel, maribu’s, grote en kleine jakhalzen, rock hyrax (een soort grote, rare cavia), ganzen, gnoes, kalkoenen en veel kleine vogeltjes en een jagende serval kat.

Jagende serval kat in Serengeti

Ngorongoro krater

De Ngorongoro krater is de grootste ingestorte vulkaan ter wereld. Er bevinden zich erg veel dieren in deze krater en wat ik zo leuk vind aan dit gebied is dat het hier zo opvallend is dat veel dieren door elkaar leven. In 1 oogopslag kun je zebra’s samen zien met gnoes, zwijnen en allerlei loopvogels.

Doordat ik enorme diarree kreeg de avond voordat we de krater in zouden gaan was ik behoorlijk uitgeput, maar ik wilde per se mee. Dus gewapend met sneetjes droog brood, koude flesjes cola en een probiotica pil van een van onze medereizigers kon ik gelukkig toch mee. Loperamide kon mij op dit moment niet helpen, maar gelukkig de probiotica wel en heb ik de dag, met dank aan wat extra sanitaire stops, toch nog redelijk kunnen beleven.

In de krater hebben we een neushoorn gezien! Weliswaar ver weg, maar we hebben hem gezien. De big five is nu dus compleet. Verder hebben we gezien: pelikanen, flamingo’s, maribu’s, gazelles, olifanten, zebra’s, leeuwen, gnoes, bavianen, vogels, wrattenzwijnen, hyena’s aan een karkas kauwend.

Tarangire nationaal park

We verbleven in de buurt van het Tarangire nationaal park in een tented camp, maar dan wel groter en luxer dan in de Serengeti. Ik vind spinnen al niet heel gezellig, maar nu zat er 1 in onze tent! Gelukkig was de jongen die onze tassen naar de tent had gereden nog in de buurt. Het was echt een grote, dikke, zwarte spin. Die jongen vond hem ook niet zo leuk zag ik, maar hij heeft hem uiteindelijk naar buiten gekregen. Bah, van mij mogen ze die dieren achterwege laten.

Tarangire is niet heel groot, maar erg mooi. De Tarangire rivier loopt hier dwars doorheen. We hebben hier hele mooie gestreepte mangoesten gezien en ook leeuwen die op zwijnen aan het jagen waren. De leeuwen waren alleen niet snel genoeg om de zwijnen te kunnen pakken, dus de zwijnen zijn zonder verwondingen ontkomen. Het was heel leuk om eens te zien hoe dit gaat.

We hebben hier hele mooie gestreepte mangoesten gezien en ook leeuwen die op zwijnen aan het jagen waren

Vandaag hebben we verder nog gezien: zebra’s, gnoes, olifanten, giraffen, struisvogels en apen die je lunch opeten als je niet uitkijkt.

Tanzania
Uitzicht in Tarangire National Park

Tanzania is een geweldig land om op safari te gaan. In tegenstelling tot Zuid-Afrika is het minder toeristisch en zie je vooral kleine jeeps voor maximaal 6 personen rijden en geen grote bussen. Ik vond het een erg vriendelijk land om doorheen te reizen.


Lees hier alle reisverhalen van onze reporters


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer