Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Caroline Côté, duursporter en poolreiziger heeft de Zuidpool bereikt in een verbazingwekkende wereldrecordtijd van 34 dagen, 2 uur en 53 minuten, nadat ze op 9 december 2022 was vertrokken vanaf de Hercules Inlet. Caroline mag zich nu de snelste vrouw ter wereld noemen die een solotocht van 1130 km op ski’s over Antarctica maakt, waarbij ze al haar uitrusting en voorraden achter zich aan sleept in een slee en verbreekt daarmee het vorige record van Johanna Davidsson van 38 dagen en 23 uur.

Zeer weinig mensen, waarvan minder dan tien vrouwen, hebben ooit de Zuidpool in volledige autonomie bereikt. Caroline’s record brekende prestatie plaatst haar aan de top van dit elite lijstje. “De laatste 14 kilometer waren echt heel moeilijk. De hoogte van de Zuidpool is meer dan 2800 meter, dus je kunt de effecten van zuurstoftekort echt voelen. Ik had moeite met ademen en om door te zetten”, zegt Caroline.

Inspireren

Caroline’s missie was om “één van de meest ontoegankelijke plekken ter wereld uit te dagen en daarmee de weg vrij te maken voor toekomstige vrouwelijke avonturiers”, door “stereotypen die ongunstig zijn voor vrouwen” te ontkrachten. Exploreren wordt door mannen gedomineerd, maar Caroline hoopt dat haar expeditie meer vrouwen en jonge meisjes kan inspireren om hun grenzen over te gaan om uitzonderlijke dingen te bereiken.

Caroline werd verwelkomd op de Amundsen-Scott-basis door de Britse ontdekkingsreiziger Hannah MacKeand, de eerste houder van dit record en nu hoofd van de Amerikaanse wetenschappelijke basis. “Hannah was zo vriendelijk om speciaal voor mijn aankomst op te staan: het was 4 uur ‘s ochtends lokale tijd!” zegt Caroline. “Het zijn vrouwen zoals zij en Johanna Davidsson die mijn ogen openden voor hoe het zou kunnen zijn om deze reis te maken, en die me ook het verlangen gaven om op een dag andere meisjes te helpen om het ook te doen.”

Deze record brekende expeditie werd mogelijk gemaakt in samenwerking met Helly Hansen en Protect Our Winters Canada, die de effecten van klimaatverandering die al zichtbaar zijn op Antarctica benadrukt.

Helly Hansen, vertrouwd door professionals om in leven te blijven en zich levendig te voelen, leverde veel van de kleding en uitrusting die essentieel was voor Caroline’s succes op haar reis. De bekroonde Odin 9 Worlds Infinity Shell Jacket en de Odin Mountain Infinity 3L Bib Ski Pants met bretels die Caroline de afgelopen 34 dagen achter elkaar droeg, zijn gemaakt voor avontuur en ontworpen met het oog op bescherming, bewegingsvrijheid en ademend vermogen.

Beide kledingstukken zijn uitgerust met de allernieuwste LIFA INFINITY PROTM 3-laagse constructie, geproduceerd zonder toegevoegde chemische behandelingen of oplosmiddelen. De gepatenteerde technologie zorgt voor een eeuwigdurende waterdichte bescherming die niet opnieuw geactiveerd of opnieuw geïmpregneerd hoeft te worden en elk LIFA INFINITY PROTM-kledingstuk is solution-dyed, waardoor het verantwoordelijker geproduceerd is.

“Bij Helly Hansen inspireert Caroline ons en het werk dat we samen met onze professionals doen echt”, zegt Sophie Boisvert, Marketing Manager Helly Hansen Canada. “Nadat we haar elke stap van de expeditie enthousiast hebben gevolgd, zijn we zo trots op haar prestatie! Dat ze in staat was om op pure wilskracht haar einddoel te bereiken, is verbazingwekkend. We hopen dat ze nu van elk moment geniet en kijken uit naar wat haar volgende avontuur ook mag zijn!”

“Ja, het is een solo-expeditie”, zegt Caroline, “maar bovenal is het ongelooflijk teamwerk. Ik had dit niet kunnen doen zonder de steun van mijn sponsors, evenals mijn man Vincent Colliard, die optrad als poollogistiekexpert, en mijn weerexpert Lars Ebbesen.”

Wil je meer weten over Caroline en haar vorige en toekomstige avonturen? Check dan ook eens haar website: en.caroline-cote.com

OVER POW

Protect Our Winters werd opgericht in Colorado in 2007 door de professionele snowboarder Jeremy Jones. POW is een gepassioneerde gemeenschap van outdoor enthousiastelingen, professionele atleten en branchemerken die zich verenigen om te pleiten voor beleidsoplossingen voor klimaatverandering.

Ze geloven dat onze liefde voor avontuur in de natuur onze toewijding vereist in de strijd om de natuur te redden en te beschermen.
De visie van POW is dat alle outdoor- gemeenschappen en ruimtes gezond, veilig en veerkrachtig moeten zijn in een veranderend klimaat. Ze stellen zich een toekomst voor waarin we onze economie en energiesystemen hebben getransformeerd en onze CO2-emissies hebben verlaagd in overeenstemming met op wetenschap gebaseerde doelen die de wereld is overeengekomen in het Klimaatakkoord van Parijs.

OVER HELLY HANSEN

Helly Hansen, opgericht in Noorwegen in 1877, blijft kleding van professionele kwaliteit ontwikkelen die mensen letterlijk helpt om in leven te blijven én zich tegelijkertijd levendig te voelen. Door inzichten uit het leven en werken in ‘s werelds zwaarste omgevingen, heeft het bedrijf een lange lijst van first-to-market innovaties ontwikkeld, waaronder de eerste soepele waterdichte stoffen meer dan 140 jaar geleden.

Voortbouwend op het gepatenteerde HELLY TECH® waterdichte/ademende systeem van Helly Hansen, heeft het technische outdoormerk recentelijk het bekroonde LIFA INFINITY PROTM geïntroduceerd – de meest innovatieve en verantwoorde waterdichte/ademende technologie van het bedrijf tot nu toe.

Helly Hansen is een leider in technische zeil- en prestatiegerichte skikleding, evenals premium werkkleding. Het merk wordt gedragen en vertrouwd door meer dan 55.000 professionals, waaronder Olympiërs, nationale teams en berggidsen in meer dan 200 skiresorts over de hele wereld.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer