Ibiza here we come! Het wordt een korte trip. Een bliksembezoek. We gaan met dochter Sophie mee die op Ibiza stage gaat lopen op het fantastisch mooie 7Pines Kempinski resort dat op een klif ligt met zicht op het beroemde Es Védra. Tegelijkertijd gaan we kijken of Ibiza ook wel iets voor ons is. Ibiza staat natuurlijk een beetje bekend als een party eiland, en wij zoeken juist meestal de rust en de natuur op.   

7pines
De unieke Pershing buitenbar in het 7Pines Kempinski

Ibizajeeps

Bij aankomst vroeg in de ochtend staat Sylvie van Ibizajeeps ons al op te wachten met de sleutels van een vintage Jeep. Op Ibiza heb je wel wheels nodig en een standaard Seat Ibiza is ook maar saai.  Op Ibiza huur je gewoon een open Jeep. Handig voor de deels onverharde wegen en natuurlijk veel cooler.  En aangezien de eilandbewoners niet bepaald zachtzinnig met auto’s omgaan ook een stuk relaxter om in een oude Jeep rond te rijden waar al wat deukjes en krasjes opzitten. Het is wel wat spartaans en je moet wel werken om hem te rijden, maar who cares!

Ibizajeeps
Met een open Jeep kom je overal!

Wij met z’n drieën in de Jeep met de koffers.  Sophie heeft natuurlijk wel wat bij zich aangezien zij drie maanden blijft. Eerst rijden we via St Josep naar het 7Pines resort.  We droppen Sophie die de inhoud van haar twee koffers gaat uitpakken, en wij rijden door naar CanLluc, een prachtig Boutique Hotel in het binnenland van Ibiza.  Zoals gezegd houden wij van rust en natuur dus liever geen drukke kusthotels voor ons.

CanLluc
De prachtige tuin van CanLluc

Het is even zoeken maar na een stuk hobbelen op een onverharde weg – leve de Jeep! – komen we aan bij een mooi landgoed, vol met olijfbomen en Johannesbroodbomen (Carobs).   De locatie is echt geweldig, midden in de natuur, ruim opgezet en extreem rustig. Heerlijk onthaasten hier! We kunnen kiezen tussen een prachtige kamer in een oud gebouw met balkenplafond en natuurstenen muur. Of een grote kamer (een soort suite) in het nieuwe gedeelte, modern en een eigen privé tuin.  We kiezen het laatste.  Ook omdat er een slaapbank staat zodat Sophie ook een nachtje kan blijven slapen.

Ibiza
Zicht op de baaien van Ibiza vanaf Sa Talaia

Sa Talaia

Nadat we hebben uitgepakt krijgen we nog een heerlijke snack van eigenaar Lucas, want het ontbijt was er een beetje bij ingeschoten bij ons.  Daarna pikken we Sophie weer op om met de Jeep het eiland te gaan verkennen.  Om een goed idee te krijgen van een eiland is het meestal het handigst om naar het hoogste punt te gaan.  Gelukkig loopt er een onverharde weg naar de top van Sa Talaia, de hoogste berg van Ibiza.  

Blij met onze Jeep rijden we helemaal naar boven om te genieten van het uitzicht.  De route is op zich goed te doen en als je de kuilen en de regen geulen vermijdt zou je het misschien zelfs met een gewone auto kunnen doen. Maar zo’n Jeep is vele malen leuker en doordat je helemaal open rijdt zorgt de rijwind ook voor wat verkoeling.  Wel smeren want de zon brandt hard!

Vanaf boven zien we dat Ibiza voornamelijk bestaat uit rotsachtige baaien.  En het water in die baaien heeft een prachtige turkooizen kleur.  We zien jachten liggen in de diverse baaien en we krijgen zin in een duik.  Het is zondag en weer beneden aangekomen blijkt het aardig druk met locals in de baaien van Cala Vadella, Cala d’Hort en Cala Tarida. Nergens een parkeerplek te vinden! Echter rechts naast Cala Tarida vinden we een kleine baai waar het wel rustig is, Cala Corral.  Daar is niets, behalve een klein haventje, maar het water is helder en er is praktisch geen mens. We nemen er een heerlijk verfrissende duik vanaf het rotsstrandje.

Cala Corral
Een heerlijk verfrissende duik

Als we met de Jeep wegrijden maakt deze opeens rare geluiden.  Sylvie had ons al gewaarschuwd dat we eigenlijk een reserve auto mee hadden gekregen omdat de geplande auto in reparatie is. Na telefonisch overleg blijkt de andere auto klaar te zijn en wordt de rode Jeep ingeruild voor een zwarte.  Helemaal prima dus.

Ibizajeeps
En vanaf nu hebben we een zwarte Jeep!

Relaxen in CanLluc

Sophie is ook wel benieuwd naar ons hotel en gaat gezellig mee met onsWe rijden via het uitgestorven Sant Antoni richting CanLluc.  Sant Antoni is duidelijk nog niet open.  Zelfs de Burger King is dichtgetimmerd. Het ziet er daarom een beetje treurig uit.  Run down, het is duidelijk een plaats van massa toerisme en niet echt ons ding.  Het strand en de haven zien er overigens wel mooi uit. 

Aangekomen bij CanLluc gaan we, na een duik te hebben genomen, heerlijk relaxed met een biertje op een van de heerlijke zonnebedden bij het zwembad zitten.  Dit is wel het ultieme onthaasten! We zijn eigenlijk best wel moe na die belachelijk vroege ochtendvlucht en een dag eiland crossen in de open Jeep in de brandende zon.  We besluiten lekker op ons rustige stekje te blijven en bij het hotel te eten. Het restaurant heeft een heerlijk terras en door het kleinschalige karakter is er veel persoonlijke aandacht en goede uitleg van de gerechten op de Spaanse menukaart. Een heerlijke maaltijd en een fles wijn later rollen we ons bedje in.

CanLluc

Cala Vadella

De volgende ochtend doen we rustig aan en genieten van het heerlijke uitgebreide ontbijt.  We kunnen bestellen wat we willen. Eieren, fruit, toast met zalm en avocado.  En natuurlijk heerlijke cappuccino. Vandaag doen we het rustig aan. 

We moeten voor Sophie het een en ander regelen en daarna kiezen we Cala Vadella uit om de middag door te brengen.  Daar zijn diverse leuke restaurants en het zandstrand is er gezellig druk, maar zeker niet tè.  Het is een heerlijke middag, het water is helder, heeft een lekkere temperatuur en is super schoon. Je ziet gewoon hele scholen met visjes om je heen zwemmen.  Zo leuk!  

Cala Vadella Maria Luisa
Lekker smikkelen

We besluiten in diezelfde baai lekker te gaan eten bij Restaurant Maria Luisa.  Een super restaurant met prachtig uitzicht over de baai. We genieten van het sea food en de ondergaande zon. Daarna droppen we Sophie in 7Pines waar ze voor het eerst in haar nieuwe onderkomen gaat slapen.  Wij rijden in het donker terug naar ons hotel.  

Cala Vadella
De ondergaande zon in Cala Vadella

Regen!

De volgende ochtend is alweer onze laatste dag. En het regent!  Oeps, dat was niet voorspeld.  Geen jas mee, en een open auto. Ehm…  Het fijne van Ibiza in juli is dat het toch wel lekker warm is dus de rijwind droogt ons bijna net zo hard als dat we natregenen. Gelukkig duurt regen in Ibiza meestal maar een uur of twee.  Althans dat zegt hoteleigenaar Lucas en dat blijkt ook nu het geval. We vroegen ons al af hoe alles zo mooi groen kan zijn, ondanks de hitte, maar nu hebben we het antwoord. De lucht lijkt wat open te breken aan de noordwest kant van het eiland dus gaan we nog even op zoek naar een mooie baai daar.  Het wordt Cala Salada. 

Cala Salada
De prachtige baai van Cala Salada

Een heel eind door de boonies rijden en dan vind je een parkeerplaats.  Vanaf daar kun je aan twee kanten een lange trap naar beneden nemen.  Links gaat naar het restaurantje met een keien strand, rechts naar een geweldig mooi zandstrand met het mooiste turkooizen water dat we ooit hebben gezien.  Hier horen we geen Nederlands meer of Engels.  Alleen maar locals die dit weten te vinden.  Eerst nemen we een lekkere cappuccino in het restaurantje en reserveren meteen een tafel buiten met uitzicht voor de lunch. 

Cala Salada

Daarna ondernemen we een stevige klim langs de rotsen richting zandstrand. Dat is nog best een uitdaging op onze slippers maar zonder problemen komen we aan de andere kant. Sophie en ik nemen een heerlijke duik in het kraakheldere water.  Hier zijn nog veel meer vissen, en dat zo dicht bij het strand!  Tip: neem een duikbril en snorkel mee.  Wij hadden geen tijd om ook het water bij de rotsen te verkennen maar als er al zoveel vissen vlak bij het strand te zien zijn, moet dat verderop nog beter zijn.  Er moet vlakbij Cala Salada ook nog ergens een grot zijn om te ontdekken, maar ook dat is voor een volgende keer. 

Cala Salada
Turquoise water van Cala Salada
Cala Salada
Lekkere Paella bij Restaurant Cala Salada

Bij de lunch is het ook alleen maar Spaans dat we horen.  Dit is geen Beach club maar gewoon een relaxte strandtent met Spaanse specialiteiten.  We kiezen voor een heerlijke paella en een Spaanse rosado.  Daarna is het tijd geworden om Sophie terug te brengen en afscheid te nemen. Wij willen nog langs Ibiza-Stad voordat we de Jeep weer inleveren bij Sylvie en naar huis vliegen. Maar als we wegrijden: lekke band!!  Gelukkig is RP een soort McGyver, blijkt de Jeep ondanks zijn leeftijd een complete kit aan boord te hebben en binnen 5 minuten ligt er een andere band op.

Ibizajeeps
RP fixt de lekke band!

Bubbels

Aangekomen bij Ibiza stad hebben we nog uitzicht op Dalt Vila.  Het oude deel van de stad. Prachtig maar ook voor een andere keer.  We hebben nu onze bagage bij ons en een open auto.  Dan is een wandeling door de oude stad niet zo handig. 

Dalt Vila
Dalt Vila, het oude gedeelte van Ibiza-Stad

We besluiten nog even wat te drinken bij de beroemde Nassau Beachclub.  Dat is dus het Ibiza waar het om bekend staat. Krioelende mensen op het strand, flessen vol bubbels, vrouwen met tuitlippen en haar alsof ze net bij de kapper vandaan komen. Brede mannen vol met tattoos die duidelijk legday geskipt hebben. We kijken onze ogen uit, hebben veel lol, maar dit is niet helemaal ons ding.

Nassau
Beachclub life – denk de DJ er maar bij!
Nassau
Boho chic @ Nassau

Het is tijd: we leveren de Jeep in bij Sylvie die gelukkig niet moeilijk doet over de lekke band.  Ze was zelfs erg verbaasd dat we zelf het wiel hebben verwisseld: dat had ze nog niet eerder meegemaakt. Ik kom in oktober terug naar Ibiza met mijn twee puberzonen van 15 en 18.  Dan komt deel 2.  Naar verwachting is het dan wat koeler en kunnen we ook wat andere activiteiten gaan doen. To be continued! 

Ibiza ook voor rustzoekers

De conclusie is dat Ibiza ook leuk is voor rustzoekers.  De echte Ibiza gangers gaan maar lekker naar plaatsen zoals de Nassau of Cala Bassa Beachclub. Als dat je ding is zul je er een heerlijke tijd hebben.  Voor ons is Ibiza een mooie bestemming vanwege de prachtige baaien die uitnodigen voor een zwempartij. Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie plaatsen en dingen te doen, maar wij hadden maar twee nachten.

TIP Huur een SUP of een bootje en peddel de baai uit om nog rustigere plekjes te vinden. Een Jeep op Ibiza is helemaal een aanrader. 

De verhuurder Ibizajeeps *TIP* wordt gerund door de Nederlandse Karin, die oude Jeeps opkoopt en opknapt.  Je krijgt geen nieuwe schone glimmende bolide, maar dit is Ibiza. Stoffig, heet en met de Jeep kom je overal. Hij piept en hij kraakt maar kan een stootje hebben.  We zouden niet anders willen! Groot voordeel is ook dat jongere bestuurders ook mogen huren. Ik heb in ieder gaval voor oktober meteen weer een Jeep geboekt. 

En dan de hotel *TIP*.  CanLluc ligt op een prachtige plaats en ver weg van alles.  Echt een plek om tot rust te komen.  En heel centraal op het eiland.  De eigenaar Lucas is erg aardig en zal ervoor zorgen dat het je aan niets ontbreekt.  Het is kleinschalig met misschien 16 kamers, en het geeft ook super veel mogelijkheden voor business events of privé feesten zoals trouwerijen vanwege de extra ruimtes die het heeft.

Tot slot restaurant tips: Maria Luisa in Cala Vadella en Restaurant Cala Salada zijn aanraders vanwege de heerlijke Spaanse keuken, prettige bediening en redelijke prijzen.  Geen poeha. Gewoon (h)eerlijk eten met uitzicht. 


Lees hier meer verhalen over reizen naar Spanje


Little America

Reizen naar USA en Canada


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer