Wildschönau, mijn eerste ontmoeting met Oostenrijk

Door Jacqueline van der Steele

Hoera ik ga naar Oostenrijk! Mijn stemming was uitbundig toen ik de kans kreeg om met een vriend en zijn kinderen naar dit Alpenland te gaan. Uiteraard wist ik dat Oostenrijk niet verlegen zit om zijn majestueuze berglandschappen. Maar zelf had ik ze nog nooit mogen ervaren. Enkele weken later zaten we in de auto en zagen we de eerste bergen als reuzen in het landschap voor ons verrijzen. Langzamerhand verruilde het rechte asfalt zich voor slingerende bergweggetjes. Uiteindelijk kwamen we aan in het Wildschönau. Het dal waar we die week onze zomervakantie zouden vieren.

Omhoog met de Markbachjochbahn

Omringd door de Kitzbüheler Alpen voel je je als natuurliefhebber gelijk thuis in het Wildschönau. Wandelpaden vind je er zat. Dus wij trokken ook de wandelschoenen aan. We gingen met de Markbachjochbahn omhoog. Daar stonden we dan op een frisgroene alm. Geen tijd voor mijmeringen, maar gewoon met gepaste tred aan de wandel. We volgden de paden door mooie bossen en over glooiende grasbergen. Om uiteindelijk uit te rusten bij de paraglidingschool. Nog niet de moed om zelf te springen. Wel leuk om te zien hoe anderen de sprong wel waagden.

Paragliden in Wildschönau
Gekleurde parachutes boven Wildschönau – eigen foto Jacqueline van der Steele
Koeienstal in het Wildschönau – eigen foto Jacqueline van der Steele

Zomers wandelen op de Wiedersbergerhorn

We hadden de smaak van het bergwandelen flink te pakken. Na een goed ontbijt reden we de volgende dag naar het iets verderop gelegen Alpbach. Hier maakten we een wandeling naar de top van de Wiedersbergerhorn. Een goed begaanbare tocht. De wandelroute liet ons weten hoe schitterend de eenvoud van de natuur is. We genoten onderweg van bloeiende alpenroosjes en eenmaal op de top werden we getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over hele regio.

Oneindige wandelpaden op de Wiedersbergerhorn - Eigen foto Jacqueline van der Steele
Oneindige wandelpaden op de Wiedersbergerhorn – Eigen foto Jacqueline van der Steele
Op weg naar de top van de Wiedersbergerhorn - eigen foto Jacqueline van der Steele
Op weg naar de top van de Wiedersbergerhorn – eigen foto Jacqueline van der Steele
Uitzicht vanaf de Wiedersbergerhorn
Uitzicht vanaf de Wiedersbergerhorn – eigen foto Jacqueline van der Steele

Een kloof in het Alpbachtal: Tiefenbachklamm

In het Alpbachtal deden we ook de Tiefenbachklamm aan. Wandelen in een kloof tussen twee bergen was ook compleet nieuw voor me. Het geluid van het wassende water en grillige rotsformaties maakten een wandeling tot een ultieme natuurbeleving. Aan het eind vierden onze vakantie met een kop koffie en verse apfelstrüdel.

Wassend water in de Tiefenbachklamm
Wassend water in de Tiefenbachklamm – eigen foto Jacqueline van der Steele

Op avontuur in Hexenwasser

De wandelingen die we deden waren goed te doen voor kinderen. Maar zich echt uitleven konden ze in het Hexenwasser. Een belevenispark waarin ze in avontuurlijke attracties heerlijk konden spetteren en spatteren. Voor volwassenen is een bezoek aan dit park ook geen straf. Gelegen op de Hohe Salve kun je er relaxed wandelen. Om er nog maar niet van te spreken om nog verder naar boven te gaan en het oogverblindende uitzicht op de Wilder Kaiser te beleven.

Op avontuur in Hexenwasser
Op avontuur in Hexenwasser – eigen foto Jacqueline van der Steele
Panorama van de Hohe Salve
Panorama vanaf de Hohe Salve – eigen foto Jacqueline van der Steele

Wildschönau dus! Een uitgelezen plek om kennis te maken met een traditioneel Oostenrijk. Idyllische dorpjes met authentieke boerderijen doen je het vlakke Nederland even helemaal vergeten. Hier geen ruige bergenketens, maar gracieuze grasbergen en adembenemend natuurschoon. Ideaal voor een actieve vakantie voor jongen en oud. Wildschönau en zijn omgeving waren voor mij een prima eerste ontmoeting met Oostenrijk.


LEES HIER ALLE VERHALEN EN ARTIKELEN OVER OOSTENRIJK


Little America

Reizen naar USA en Canada


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer