Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Wildschönau, mijn eerste ontmoeting met Oostenrijk

Door Jacqueline van der Steele

Hoera ik ga naar Oostenrijk! Mijn stemming was uitbundig toen ik de kans kreeg om met een vriend en zijn kinderen naar dit Alpenland te gaan. Uiteraard wist ik dat Oostenrijk niet verlegen zit om zijn majestueuze berglandschappen. Maar zelf had ik ze nog nooit mogen ervaren. Enkele weken later zaten we in de auto en zagen we de eerste bergen als reuzen in het landschap voor ons verrijzen. Langzamerhand verruilde het rechte asfalt zich voor slingerende bergweggetjes. Uiteindelijk kwamen we aan in het Wildschönau. Het dal waar we die week onze zomervakantie zouden vieren.

Omhoog met de Markbachjochbahn

Omringd door de Kitzbüheler Alpen voel je je als natuurliefhebber gelijk thuis in het Wildschönau. Wandelpaden vind je er zat. Dus wij trokken ook de wandelschoenen aan. We gingen met de Markbachjochbahn omhoog. Daar stonden we dan op een frisgroene alm. Geen tijd voor mijmeringen, maar gewoon met gepaste tred aan de wandel. We volgden de paden door mooie bossen en over glooiende grasbergen. Om uiteindelijk uit te rusten bij de paraglidingschool. Nog niet de moed om zelf te springen. Wel leuk om te zien hoe anderen de sprong wel waagden.

Paragliden in Wildschönau
Gekleurde parachutes boven Wildschönau – eigen foto Jacqueline van der Steele
Koeienstal in het Wildschönau – eigen foto Jacqueline van der Steele

Zomers wandelen op de Wiedersbergerhorn

We hadden de smaak van het bergwandelen flink te pakken. Na een goed ontbijt reden we de volgende dag naar het iets verderop gelegen Alpbach. Hier maakten we een wandeling naar de top van de Wiedersbergerhorn. Een goed begaanbare tocht. De wandelroute liet ons weten hoe schitterend de eenvoud van de natuur is. We genoten onderweg van bloeiende alpenroosjes en eenmaal op de top werden we getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over hele regio.

Oneindige wandelpaden op de Wiedersbergerhorn - Eigen foto Jacqueline van der Steele
Oneindige wandelpaden op de Wiedersbergerhorn – Eigen foto Jacqueline van der Steele
Op weg naar de top van de Wiedersbergerhorn - eigen foto Jacqueline van der Steele
Op weg naar de top van de Wiedersbergerhorn – eigen foto Jacqueline van der Steele
Uitzicht vanaf de Wiedersbergerhorn
Uitzicht vanaf de Wiedersbergerhorn – eigen foto Jacqueline van der Steele

Een kloof in het Alpbachtal: Tiefenbachklamm

In het Alpbachtal deden we ook de Tiefenbachklamm aan. Wandelen in een kloof tussen twee bergen was ook compleet nieuw voor me. Het geluid van het wassende water en grillige rotsformaties maakten een wandeling tot een ultieme natuurbeleving. Aan het eind vierden onze vakantie met een kop koffie en verse apfelstrüdel.

Wassend water in de Tiefenbachklamm
Wassend water in de Tiefenbachklamm – eigen foto Jacqueline van der Steele

Op avontuur in Hexenwasser

De wandelingen die we deden waren goed te doen voor kinderen. Maar zich echt uitleven konden ze in het Hexenwasser. Een belevenispark waarin ze in avontuurlijke attracties heerlijk konden spetteren en spatteren. Voor volwassenen is een bezoek aan dit park ook geen straf. Gelegen op de Hohe Salve kun je er relaxed wandelen. Om er nog maar niet van te spreken om nog verder naar boven te gaan en het oogverblindende uitzicht op de Wilder Kaiser te beleven.

Op avontuur in Hexenwasser
Op avontuur in Hexenwasser – eigen foto Jacqueline van der Steele
Panorama van de Hohe Salve
Panorama vanaf de Hohe Salve – eigen foto Jacqueline van der Steele

Wildschönau dus! Een uitgelezen plek om kennis te maken met een traditioneel Oostenrijk. Idyllische dorpjes met authentieke boerderijen doen je het vlakke Nederland even helemaal vergeten. Hier geen ruige bergenketens, maar gracieuze grasbergen en adembenemend natuurschoon. Ideaal voor een actieve vakantie voor jongen en oud. Wildschönau en zijn omgeving waren voor mij een prima eerste ontmoeting met Oostenrijk.


LEES HIER ALLE VERHALEN EN ARTIKELEN OVER OOSTENRIJK


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer