Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Wildschönau, mijn eerste ontmoeting met Oostenrijk

Door Jacqueline van der Steele

Hoera ik ga naar Oostenrijk! Mijn stemming was uitbundig toen ik de kans kreeg om met een vriend en zijn kinderen naar dit Alpenland te gaan. Uiteraard wist ik dat Oostenrijk niet verlegen zit om zijn majestueuze berglandschappen. Maar zelf had ik ze nog nooit mogen ervaren. Enkele weken later zaten we in de auto en zagen we de eerste bergen als reuzen in het landschap voor ons verrijzen. Langzamerhand verruilde het rechte asfalt zich voor slingerende bergweggetjes. Uiteindelijk kwamen we aan in het Wildschönau. Het dal waar we die week onze zomervakantie zouden vieren.

Omhoog met de Markbachjochbahn

Omringd door de Kitzbüheler Alpen voel je je als natuurliefhebber gelijk thuis in het Wildschönau. Wandelpaden vind je er zat. Dus wij trokken ook de wandelschoenen aan. We gingen met de Markbachjochbahn omhoog. Daar stonden we dan op een frisgroene alm. Geen tijd voor mijmeringen, maar gewoon met gepaste tred aan de wandel. We volgden de paden door mooie bossen en over glooiende grasbergen. Om uiteindelijk uit te rusten bij de paraglidingschool. Nog niet de moed om zelf te springen. Wel leuk om te zien hoe anderen de sprong wel waagden.

Paragliden in Wildschönau
Gekleurde parachutes boven Wildschönau – eigen foto Jacqueline van der Steele
Koeienstal in het Wildschönau – eigen foto Jacqueline van der Steele

Zomers wandelen op de Wiedersbergerhorn

We hadden de smaak van het bergwandelen flink te pakken. Na een goed ontbijt reden we de volgende dag naar het iets verderop gelegen Alpbach. Hier maakten we een wandeling naar de top van de Wiedersbergerhorn. Een goed begaanbare tocht. De wandelroute liet ons weten hoe schitterend de eenvoud van de natuur is. We genoten onderweg van bloeiende alpenroosjes en eenmaal op de top werden we getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over hele regio.

Oneindige wandelpaden op de Wiedersbergerhorn - Eigen foto Jacqueline van der Steele
Oneindige wandelpaden op de Wiedersbergerhorn – Eigen foto Jacqueline van der Steele
Op weg naar de top van de Wiedersbergerhorn - eigen foto Jacqueline van der Steele
Op weg naar de top van de Wiedersbergerhorn – eigen foto Jacqueline van der Steele
Uitzicht vanaf de Wiedersbergerhorn
Uitzicht vanaf de Wiedersbergerhorn – eigen foto Jacqueline van der Steele

Een kloof in het Alpbachtal: Tiefenbachklamm

In het Alpbachtal deden we ook de Tiefenbachklamm aan. Wandelen in een kloof tussen twee bergen was ook compleet nieuw voor me. Het geluid van het wassende water en grillige rotsformaties maakten een wandeling tot een ultieme natuurbeleving. Aan het eind vierden onze vakantie met een kop koffie en verse apfelstrüdel.

Wassend water in de Tiefenbachklamm
Wassend water in de Tiefenbachklamm – eigen foto Jacqueline van der Steele

Op avontuur in Hexenwasser

De wandelingen die we deden waren goed te doen voor kinderen. Maar zich echt uitleven konden ze in het Hexenwasser. Een belevenispark waarin ze in avontuurlijke attracties heerlijk konden spetteren en spatteren. Voor volwassenen is een bezoek aan dit park ook geen straf. Gelegen op de Hohe Salve kun je er relaxed wandelen. Om er nog maar niet van te spreken om nog verder naar boven te gaan en het oogverblindende uitzicht op de Wilder Kaiser te beleven.

Op avontuur in Hexenwasser
Op avontuur in Hexenwasser – eigen foto Jacqueline van der Steele
Panorama van de Hohe Salve
Panorama vanaf de Hohe Salve – eigen foto Jacqueline van der Steele

Wildschönau dus! Een uitgelezen plek om kennis te maken met een traditioneel Oostenrijk. Idyllische dorpjes met authentieke boerderijen doen je het vlakke Nederland even helemaal vergeten. Hier geen ruige bergenketens, maar gracieuze grasbergen en adembenemend natuurschoon. Ideaal voor een actieve vakantie voor jongen en oud. Wildschönau en zijn omgeving waren voor mij een prima eerste ontmoeting met Oostenrijk.


LEES HIER ALLE VERHALEN EN ARTIKELEN OVER OOSTENRIJK


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer