Braces en meer op Podobrace.nlPodobrace

Is Süd Tirol Oostenrijk of Italië? Formeel is het Italië, maar in de regio Sexten (Italiaanse Sesto) is de voertaal Duits. Ik noem het maar Oostenrijk 2.0. De natuur is in ieder geval prachtig, de infrastructuur is top, de architectuur is overal verzorgd en de keuken is verrassend goed. Ben je nog niet overtuigd? Hierbij 12 redenen (en tips) om nu op vakantie te gaan in Zuid-Tirol.

Süd-Tirol heeft voor ELKE typ vakantieganger iets te bieden

 1. Drei Zinnen / Tre Cime

Twee van de drie bekendste plekken in Zuid-Tirol zijn te vinden in het dal van de Dolomietenregio. Een daarvan is: Drei Zinnen / Tre Cime. Met de auto kun het park inrijden (wel even toegang betalen) en vanuit daar zijn er diverse wandelingen naar de hut Rifugio Vallandro / Dürrensteinhütte beschikbaar waarbij je vrij zicht hebt op de Drie Zinnen. Helaas was ons zicht beperkt doordat het bewolkt was, maar gelukkig hebben we nog vele andere mooie uitzichten gehad. De route is goed bewandelbaar met kinderen en voor de minder geoefende wandelaars.

Meer info: Suedtirol.nl/bergwandelroutes/DreiZinnen

Drei Zinnen / Tre Cime
Drei Zinnen / Tre Cime
 1. Het meer: Pragser Wildsee

De twee bekende plek is het meer Pragser Wildsee en wordt gezien als het mooiste meer van de Dolomieten. Het is goed bereikbaar met de auto en het parkeren is prima geregeld (zoals alles in deze regio strak geregeld is). Een rondje om het meer lopen is gratis en goed toegankelijk (3,5 km, circa 1 uur). Deze activiteit is geschikt voor jong en oud. Het meer is echt prachtig (zie onderstaande foto en je zult het beamen). Doordat het goed toegankelijk en prachtig is, is het uiteraard wel wat toeristisch. Tip: Loop linksom (tegen de klok in).

Ander artikel: Mountainreporters.com

Pragser Wildsee
Pragser Wildsee
 1. Wandelen in Süd Tirol

Weer of geen weer… wandelen kan je altijd in Zuid-Tirol. We hebben zon, regen, wolken, mist én sneeuw mogen meemaken en met elke weersomstandigheid kwamen we andere wandelaars tegen. Er zijn vele routes beschikbaar en ze zijn goed aangegeven. We merkten dat veel toeristen juist vanwege het wandelen in Zuid-Tirol waren.

Zie: Suedtirol.nl/bergwandelroutes

Wandelen in Süd-Tirol
Wandelen in Süd-Tirol
 1. Paragliding

Niet over nadenken en gewoon doen! Paragliden is zo mooi en zo rustgevend. Wat het extra leuk maakt: je krijgt een SD kaart mee met de gemaakte video’s en foto’s van de Go Pro van de instructeur. Gaaf! Hierdoor kun je optimaal genieten en hoef je echt nergens over na te denken. Wij hadden geboekt bij: Tandemfly

Meer info: Suedtirol.nl/paragliden

Ander artikel: Mountainreporters.com

Video: Video – klik HIER

Paragliden Süd-Tirol
Paragliden Süd-Tirol
 1. Via ferrata / Klettersteig & Klimmen

Ook voor dit ‘thema’ is er voor elk type vakantieganger wel iets te vinden, van extreme klimroutes t/m makkelijke Via ferrata’s / Klettersteigs. Wij deden een relatief makkelijke (maar wel een extreem mooie) route: Paternkofel. Dit avontuur is (naar onze mening) ook te doen is met kinderen. Ons advies is daarbij wel om een gids mee te nemen. De uitzichten tijdens deze route zijn niet in woorden te omschrijven. Hopelijk geven de foto’s enigszins een beeld.

Meer info: Drei-zinnen.info/via-ferratas

Gids

Ander artikel: Mountainreporters.com

Via Ferraga / Klettersteig Paternkofel
Via Ferraga / Klettersteig Paternkofel
 1. Mountainbiken & downhillen

Helaas viel ons uitje letterlijk in het water (en later in de sneeuw), maar ook mountainbikers en downhillers kunnen hun lol op in Zuid-Tirol. Doordat het tevens een wintersport gebied is, kunnen downhillers met de lift omhoog en lekker naar beneden racen. Voor de mensen die moe willen worden (zoals ik) zijn er vele all mountain routes beschikbaar.

Zie: Bikeacademy Sextner Dolomiten

Zie: Suedtirol.nl/mountainbiken-freeriden

En deze toch zouden wij eigenlijk doen: Drei-zinnen.info/Mountainbikeroute004

 1. Wielrennen

De infrastructuur is goed geregeld én er zijn bergen. Het gevolg: een paradijs voor wielrenners. Bij de doorgaande wegen zijn er zelfs aparte fietspaden die parallel lopen langs de autowegen. Ideaal voor fietsers én auto’s.

 1. Accommodaties

Wat ons opviel, is dat de regio veel luxe te bieden heeft. Hotels hebben zwembaden, sauna’s en goede restaurants. Gelukkig zijn er ook meer basic hotels en campings aanwezig, zodat er voor elke type vakantieganger wel een plekje te vinden is. Wij sliepen in Hotel & Spa Resort Bad Moos in Sexten / Sesto en dit staat gelijk aan enorme luxe. Waarom? Mega kamer, grote sportschool, een nog grotere sauna, massagemogelijkheden en een geweldig restaurant!

Ons hotel: Hotel Bad Moos

Sauna Hotel Bad Moos
Sauna Hotel Bad Moos
 1. Natuur

Overal waar je komt, is het genieten van de natuur. De bergen, alles is groen, witte bergtoppen enz. We keken continue onze ogen uit. De dolomieten zijn gewoon prachtig!

Natuur Süd-Tirol
Natuur Süd-Tirol
 1. Eten & Drinken

Waar ik een ‘simpele’ keuken had verwacht, ben ik echt positief verrast. Zie het verslag: Mountainreporters.com

Eten in Hotel Bad Moos
Eten in Hotel Bad Moos
 1. Wintersport in Zuid-Tirol

Lees het verslag op Snowrepublic.nl

 

 1. Sneeuw in september

Wellicht moet je dit punt niet al te serieus nemen.. maar in de dagen dat wij er waren, hebben we qua weer echt alles meegemaakt. Waaronder: sneeuw in september! Het wintersport gevoel kwam bij ons gelijk naar boven toe en leverde prachtige uitzichten op.

Sneeuw in September
Sneeuw in september

Meer informatie over Zuid-Tirol

Lees HIER in het Nederlands verder over de toeristische mogelijkheden in Süd-Tirol.

Uiteraard is er ook social media: Instagram, Twitter, Facebook

 

(Winter)wandelen, bergbeklimmen en/of toerskiën? Alpinschule Drei Zinnen

Mountainbike / E-Mountainbikes? Bikeacademy Sextner Dolomiten

De lucht in? Tandemfly

Het beste hotel? Hotel Bad Moos

 

Andere artikelen over Zuid-Tirol

Teaser: Mountainreporters.com

Beleef Zuid-Tirol: Mountainreporters.com

Paragliden: Mountainreporters.com

 

 

advertentieSpanje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here