Bekijk hier de kwartaalactie van de NKBV


 

Met Tolbadge rijd je snel en veilig langs de tolpoorten

Door Edwin Hagenouw | fan van de Bip&Go tolbadge

Goed nieuws voor iedereen die opziet tegen de drukte bij de tolpoorten op weg naar zijn vakantieadres in Zuid-Europa. Met de nieuwe Europa-tolbadge voor auto’s, motors en campers kun je doorrijden bij de tolwegen in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. En nu extra voordeling met onze aanbieding voor lezers van Mountainreporters!

nu extra voordeling met onze aanbieding voor lezers van Mountainreporters!

Tolbadge: snel en veilig (contactloos) langs de tolpoorten.

Als we dan deze zomer toch weer naar het buitenland mogen, dan willen we natuurlijk zo snel mogelijk op de plaats van bestemming zijn. De tolbadge is een transponder die je op je voorruit plakt en elektronische tolbetaling mogelijk maakt in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië.

Groot voordeel is dat je bij de tolpoorten kunnen kiezen voor de aparte rijstroken, aangegeven met een T (télépeage) waar al rijdend (30 km/uur) de badge wordt geregistreerd en de slagboom openzwaait. Dat betekent op een traject van Nederland naar Zuid-Frankrijk al gauw een tijdswinst van ruim dertig minuten.

Dat betekent op een traject van Nederland naar Zuid-Frankrijk al gauw een tijdswinst van ruim dertig minuten

Eenmalige aanschaf van de badge en alleen betaling bij gebruik

Je betaalt eenmalig voor de aanschaf en activatie van de badge en abonnementsgeld voor de maand(en) waarin je daadwerkelijk gebruik maakt van de Bip&Go badge. Voor Frankrijk is dat €1,70 en voor Spanje/Portugal en Italië € 2,50 per gebruiksmaand.

Tol- en parkeergeld, ook ruim 300 Franse parkeergarages zijn aangesloten, wordt bovenop het maandtarief gefactureerd en automatisch achteraf van de rekening afgeschreven.

Online te bestellen en ook geschikt voor motorrijders en campers

De Europabadge kost €14 + €10 verzendkosten en is online te bestellen. Verzending per post is binnen 48 uur na aanmelding, samen met de houder, om op de voorruit te kunnen plakken. Voor motorrijders is een armbadge beschikbaar. Campers niet hoger dan drie meter en/of zwaarder dan 3,5 ton kunnen ook gebruik maken van de badge. Lees hier meer informatie voor eigenaren van een camper.

Let op: door de corona-maatregelen kan levering momenteel langer duren dan normaal dus reken op zo’n vijf tot zeven werkdagen voordat je ‘m in huis hebt.

Ga je alleen naar Frankrijk, Spanje of Portugal, dan kun je ook de standaardbadge bestellen, die kost €10 (+ € 10 verzendkosten). Overigens is Bip&Go een dochteronderneming van Sanef, een van de grootste tolwegexploitanten in Frankrijk.

AANBIEDING VOOR LEZERS MOUNTAINREPORTERS

Wil jij ook straks gewoon kunnen doorrijden bij de tolwegen? Maak dan gebruik van onze speciale lezersactie: bestel vóór 30 september 2021 de Bip&Go tolbadge van je keuze en ontvang 50% korting op de aanschafkosten. Bestel online en vermeldt bij Aanmeldingscode: MREP2021.


LEES HIER DE TOP 100 REISVERHALEN VAN MOUNTAINREPORTERS


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.