win-actiecasio winnen

Als klein kind zijnde heb ik een paar keer gekampeerd in Luxemburg. Mijn zusje en ik waren fan van een specifieke camping en het land Luxemburg vonden mijn ouders, mijn zusje en ook erg leuk. Daardoor eindigden we af en toe de laatste paar dagen van onze kampeervakantie in Luxemburg. Daarna is het van mijn kant redelijke radiostilte geweest. Ik ben nog wel een keer een weekend naar de stad Luxemburg gegaan en heb mij toen prima vermaakt. Je kunt daar heerlijk rondlopen en het is een behoorlijk internationale stad. De voertaal lijkt zelfs Engels te zijn. Maar het land is voor mij de laatste 20 jaar met name een land geweest om doorheen te rijden en even te tanken. Luxemburg staat mij bekend als een verzorgd en rijk land.

Mutterthal trail luxemburg mountainreporters
De Mullerthal Trail – Luxemburg – Bron: Pixabay

Om een einde te maken aan het doorrijden, ga ik komend weekend Luxemburg ervaren. En het programma spreekt me enorm aan! Ken jij de regio Mullerthal? Wellicht beter bekend als Klein Zwitserland?

Reden bijnaam: het landschap is rijk aan rotsen dat aan Zwitserland doet denken. De compositie van rotsen en hun erosie hebben het landschap dat zo typisch is voor het Luxemburgs Klein Zwitserland geschapen.

Ik moet bekennen dat de regio Mullerthal voor mij nieuw is. Het ziet er echter briljant uit en mijn grootste interesse gaat uit naar de Mullerthal Trail.

De Mullerthal Trail

De Mullerthal Trail voert de ervaren wandelaar langsheen zo’n 112 kilometer (bestaande uit 3 lussen) door een prachtig golvend landschap. De wandelpaden van de regio Mullerthal zijn bezaaid met rotsformaties en leiden je langs velden en bossen in de ongerepte natuur met uitzicht op indrukwekkende kloven en bizarre rotsen. Begin 2014 werd de Mullerthal Trail gecertificeerd met het label “Leading Quality Trails – Best of Europe”.

Wat ga ik doen?

Dat ga je binnenkort allemaal lezen. Voor zeg ik: nog twee nachtjes slapen en dan mag ik!

Relevante websites

#BestofLuxembourg #visitluxembourg #mullerthal #escapardenne #visiteislek

advertentievoigt travel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here