Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De mooie hike in het Müllerthal in Luxemburg

Een outdoorinspiratie van Matthijs van der Pol

Als kind heb ik een paar keer gekampeerd in Luxemburg. Mijn zusje en ik waren fan van een specifieke camping en in mijn herinnering vonden wij het land Luxemburg erg leuk. Daardoor eindigden we af en toe de laatste paar dagen van onze kampeervakantie in het zuiden van Europa uiteindelijk in Luxemburg. Daarna is het van mijn kant redelijke radiostilte geweest.

De compositie van rotsen en hun erosie hebben een landschap gecreëerd dat zo typisch is voor Klein Zwitserland

Ik ben nog wel een keer een weekend naar de stad Luxemburg gegaan en heb mij toen prima vermaakt. Je kunt daar heerlijk rondlopen en het is een behoorlijk internationale stad. De voertaal lijkt zelfs Engels te zijn. Maar het land is voor mij de laatste twintig jaar met name een land geweest om doorheen te rijden en even te tanken. Luxemburg staat mij bekend als een opgeruimd, verzorgd en rijk land.

Mutterthal trail luxemburg mountainreporters
De Mullerthal Trail – Luxemburg – Bron: Pixabay

Eerder dit jaar mocht ik het kleinste land van de Benelux eindelijk eens wat langer verkennen. Ik ging de natuur in in de regio Müllerthal, beter bekend als Klein Zwitserland. Het landschap is rijk aan rotsen en doet qua sfeer sterk aan Zwitserland denken. De compositie van rotsen en hun erosie hebben een landschap gecreëerd dat zo typisch is voor Klein Zwitserland. De regio Müllerthal was nieuw voor mij, maar het was een briljante ervaring, de Müllerthal Trail die ik daar liep.

De Müllerthal Trail

De Müllerthal Trail voert de ervaren wandelaar langs zo’n 112 kilometer aan paden, bestaande uit drie lussen, door een prachtig golvend landschap. De wandelpaden van de regio Müllerthal zijn bezaaid met rotsformaties en leiden je langs velden en bossen in de ongerepte natuur met uitzicht op indrukwekkende kloven en bizarre rotsen.

Begin 2014 werd de Müllerthal Trail gecertificeerd met het label Leading Quality Trails – Best of Europe. En dat ze die titel hebben gekregen kan ik me nu erg goed voorstellen!

LEES HIER: REISVERSLAG MÜLLERTHAL TRAIL IN LUXEMBURG

Relevante websites

#BestofLuxembourg #visitluxembourg #mullerthal #escapardenne #visiteislek

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer