klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De mooie hike in het Müllerthal in Luxemburg

Een outdoorinspiratie van Matthijs van der Pol

Als kind heb ik een paar keer gekampeerd in Luxemburg. Mijn zusje en ik waren fan van een specifieke camping en in mijn herinnering vonden wij het land Luxemburg erg leuk. Daardoor eindigden we af en toe de laatste paar dagen van onze kampeervakantie in het zuiden van Europa uiteindelijk in Luxemburg. Daarna is het van mijn kant redelijke radiostilte geweest.

De compositie van rotsen en hun erosie hebben een landschap gecreëerd dat zo typisch is voor Klein Zwitserland

Ik ben nog wel een keer een weekend naar de stad Luxemburg gegaan en heb mij toen prima vermaakt. Je kunt daar heerlijk rondlopen en het is een behoorlijk internationale stad. De voertaal lijkt zelfs Engels te zijn. Maar het land is voor mij de laatste twintig jaar met name een land geweest om doorheen te rijden en even te tanken. Luxemburg staat mij bekend als een opgeruimd, verzorgd en rijk land.

Mutterthal trail luxemburg mountainreporters
De Mullerthal Trail – Luxemburg – Bron: Pixabay

Eerder dit jaar mocht ik het kleinste land van de Benelux eindelijk eens wat langer verkennen. Ik ging de natuur in in de regio Müllerthal, beter bekend als Klein Zwitserland. Het landschap is rijk aan rotsen en doet qua sfeer sterk aan Zwitserland denken. De compositie van rotsen en hun erosie hebben een landschap gecreëerd dat zo typisch is voor Klein Zwitserland. De regio Müllerthal was nieuw voor mij, maar het was een briljante ervaring, de Müllerthal Trail die ik daar liep.

De Müllerthal Trail

De Müllerthal Trail voert de ervaren wandelaar langs zo’n 112 kilometer aan paden, bestaande uit drie lussen, door een prachtig golvend landschap. De wandelpaden van de regio Müllerthal zijn bezaaid met rotsformaties en leiden je langs velden en bossen in de ongerepte natuur met uitzicht op indrukwekkende kloven en bizarre rotsen.

Begin 2014 werd de Müllerthal Trail gecertificeerd met het label Leading Quality Trails – Best of Europe. En dat ze die titel hebben gekregen kan ik me nu erg goed voorstellen!

LEES HIER: REISVERSLAG MÜLLERTHAL TRAIL IN LUXEMBURG

Relevante websites

#BestofLuxembourg #visitluxembourg #mullerthal #escapardenne #visiteislek

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer