De mooie hike in het Müllerthal in Luxemburg

Een outdoorinspiratie van Matthijs van der Pol

Als kind heb ik een paar keer gekampeerd in Luxemburg. Mijn zusje en ik waren fan van een specifieke camping en in mijn herinnering vonden wij het land Luxemburg erg leuk. Daardoor eindigden we af en toe de laatste paar dagen van onze kampeervakantie in het zuiden van Europa uiteindelijk in Luxemburg. Daarna is het van mijn kant redelijke radiostilte geweest.

De compositie van rotsen en hun erosie hebben een landschap gecreëerd dat zo typisch is voor Klein Zwitserland

Ik ben nog wel een keer een weekend naar de stad Luxemburg gegaan en heb mij toen prima vermaakt. Je kunt daar heerlijk rondlopen en het is een behoorlijk internationale stad. De voertaal lijkt zelfs Engels te zijn. Maar het land is voor mij de laatste twintig jaar met name een land geweest om doorheen te rijden en even te tanken. Luxemburg staat mij bekend als een opgeruimd, verzorgd en rijk land.

Mutterthal trail luxemburg mountainreporters
De Mullerthal Trail – Luxemburg – Bron: Pixabay

Eerder dit jaar mocht ik het kleinste land van de Benelux eindelijk eens wat langer verkennen. Ik ging de natuur in in de regio Müllerthal, beter bekend als Klein Zwitserland. Het landschap is rijk aan rotsen en doet qua sfeer sterk aan Zwitserland denken. De compositie van rotsen en hun erosie hebben een landschap gecreëerd dat zo typisch is voor Klein Zwitserland. De regio Müllerthal was nieuw voor mij, maar het was een briljante ervaring, de Müllerthal Trail die ik daar liep.

De Müllerthal Trail

De Müllerthal Trail voert de ervaren wandelaar langs zo’n 112 kilometer aan paden, bestaande uit drie lussen, door een prachtig golvend landschap. De wandelpaden van de regio Müllerthal zijn bezaaid met rotsformaties en leiden je langs velden en bossen in de ongerepte natuur met uitzicht op indrukwekkende kloven en bizarre rotsen.

Begin 2014 werd de Müllerthal Trail gecertificeerd met het label Leading Quality Trails – Best of Europe. En dat ze die titel hebben gekregen kan ik me nu erg goed voorstellen!

LEES HIER: REISVERSLAG MÜLLERTHAL TRAIL IN LUXEMBURG

Relevante websites

#BestofLuxembourg #visitluxembourg #mullerthal #escapardenne #visiteislek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

BBI Travel

De aantrekkingskracht van Catalonië

Catalonië biedt het hele jaar door een breed scala aan buitenactiviteiten aan de kust of in de bergen. Of je nu over natuurpaden wilt wandelen, mountainbiken, wildwatervaren of ecotoerisme wilt proberen. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een actieve vakantie in de natuur.. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer