DE MOUNTAINREPORTERS

Het team van Mountainreporters bestaat uit gedreven en passionele redacteurs, fotografen en sportliefhebbers in de leeftijd van 20 tot 60 jaar. Mountainreporters is een website met een passie voor natuur, outdoor en bijzondere ervaringen. Door middel van unieke reisverhalen, foto’s en video’s willen we informeren, inspireren en onze passie delen met andere outdoorliefhebbers. Bekijk hieronder onze reporters en gastbloggers. Klik op de foto voor meer informatie en op het link-icoontje voor alle artikelen van de reporter.

REPORTER

ILSE NIJHOF

Ilse is zowel in de zomer als winter zoveel mogelijk in de bergen. In Nederland is zij werkzaam bij een outdoor winkel in het Noorden van het land en heeft dus veel kennis van materialen. Lees hier alle artikelen van Ilse.

HOOFDREDACTEUR

EDWIN HAGENOUW

Edwin is eigenaar van online magazines Mountainreporters.com, Wild50.nl en Snowrepublic.nl. Zijn passies zijn reizen, wintersport en watersport. Op zijn bucketlist staan Tanzania, Namibië, Australië, Antarctica en Chili. Lees hier al zijn artikelen.

REPORTER

PAULINE VAN DER WAAL

Pauline reist en schrijft al vele jaren voor wintersportwebsite SnowRepublic.nl. Sinds 2017 is zij verbonden aan Mountainreporters. Klimmen, fietsen, boarden, hiken, allemaal activiteiten die perfect passen bij Pauline. Lees hier haar artikelen.

REPORTER

BASTIAAN VAN DER STAAY

Bastiaan is een sportman in hart en nieren. Het hele jaar door met skiën bezig, in de hal, in de bergen en in de sportschool. Zomers naast skiën wandelen, hiken, kamperen of mountainbiken. Lees hier zijn artikelen.

REPORTER

KARIN NIJHOF

Karin is een echte levensgenieter en dan vooral in de Alpen en Noorwegen. In de winter staat ze bij voorkeur zoveel mogelijk op een snowboard, terwijl ze in de zomer op een mountainbike of bergschoenen de mooiste plekken verkent. Lees hier haar artikelen.

REPORTER

MATTHIJS VAN DER POL

Ik, Matthijs, ben graag sportief en actief in de bergen. In de zomer: mountainbike, wandelen en hardlopen. Mijn droom is om in 2018 een trail in de bergen te lopen. Waarschijnlijk wordt het de Matterhorn. Lees hier mijn artikelen.

REPORTER

MAARTJE BEVERS

Maartje komt al sinds haar vroegste jaren in de bergen. Zwitserland en Scandinavië zijn haar favoriete vakantielanden. Zij is redacteur voor Snowrepublic.nl en vanaf april 2017 reist en schrijft Maartje ook voor Mountainreporters. Lees hier haar artikelen.

GASTBLOGGER

MANJA HERREBRUGH

Manja laat zich graag overweldigen door de grootsheid en tegelijk de kleine eenvoud van de natuur. In het weekend verkent ze Nederland en in haar vakanties vind je haar meestal in de bergen. Op het moment traint ze met haar vriend voor een mooie trailrun. Ze hoopt via haar blog outdoorbymanja.nl meer mensen naar buiten te krijgen.

KLIMMER | REPORTER

BART BAARS

Bart is verzot op actief buiten zijn. Het liefst is hij op afgelegen plekken en op grote hoogte. Dat blijkt ook uit zijn grote droom: de hoogste top van ieder continent beklimmen. Beter bekend als de 7-summits. Daarnaast wandelt hij graag. Alleen of samen met zijn gezin. Lees hier zijn artikelen.

WEBSITE:https://the7in7.nl/

GASTBLOGGER

CHRISTIANNE BONGERTMAN

Christianne heeft al twee keer haar baan in Nederland opgezegd om voor langere tijd de wereld over te gaan. Het is volgens haar een gezonde verslaving, want het zet alles weer even in perspectief. Zij kan jou alles vertellen over wintersportgebieden buiten Europa, self drive safari’s in Afrika en waarom een reis naar Antarctica echt de moeite waard is.

REPORTER

MAAIKE DE VRIES

Als redacteur al vele jaren actief voor wintersport website Snowrepublic en sinds 2017 ook voor Mountainreporters. Maaike is een sportvrouw die als ze niet in de bergen is graag marathons loopt. Lees hier haar artikelen.

GASTBLOGGER

MARLOES VAN PAREREN

Fotograaf en Outdoor liefhebber. Dat is heel kort zoals ik mijzelf zie. Buiten zijn en buiten beleven, dat is wat ik wil laten zien in mijn verhalen en beelden. In de hoop dat ik jou, de lezer, mee kan nemen in een wereld zoals je deze nog niet eerder zag. Ik wil je enthousiast maken om ook te ondernemen en te ontdekken. Soms ver weg en soms om de hoek, avontuur is nooit ver weg. “And so the adventure begins.”

GASTBLOGGER

JUDITH MALOTAUX

Judith wijkt graag af van het geijkte pad. Zowel in haar reizen als in het dagelijks leven kiest ze vaak de richting van het onbekende. Haar liefde voor de bergen brengt haar het meest naar de Pyreneeën, maar ook andere gebergten zijn haar niet vreemd. Hiken, klimmen, trailrunnen en canyoningen doet ze het liefst. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door haar werk als chefkok, kliminstructeur en verkoper bij een buitensportwinkel, zowel hier als in het buitenland.

GASTBLOGGER

SANNE MALLANT

Sanne is zangeres en musicalcoach. Ze is gek op natuur, reizen, hiken en canyoning. Madeira is een van haar favoriete bestemmingen en ze is oprichter van reiswebsite www.madeiramazing.com. Lees hier haar artikelen.

REPORTER

TESSA KRAMER

Tessa is een fanatieke sporter, die houdt van reizen en nieuwe dingen uitproberen. Als redacteur al jaren actief voor Snowrepublic en sinds 2017 ook voor Mountainreporters. Lees hier haar artikelen.

GASTBLOGGER

CLAUDIA SCHEUNEMAN

Claudia is getrouwd en moeder van twee zoons. Ze is eigenaar van een webshop en staat voor de klas. Claudia in het kort: gek op reizen en reisjes, wandelen, zon, koken, schrijven, high tea’s, de bergen, sushi, haken en maaltijdsalades.

GASTBLOGGER

JUDITH KIMENAI

Wanneer ik niet aan het werk ben, ga ik het liefst zoveel mogelijk naar buiten. Ik kan intens genieten van de rust en de ruimte die de natuur te bieden heeft. Ook ervaar ik dat beweging in de buitenlucht bijdraagt aan een positieve kijk op de dingen die me bezighouden.

GASTBLOGGER

DAPHNE BERG

Mijn grootste passies zijn klimmen en de bergen. Daarom woon ik nu sinds 2 jaar in Zwitserland, waar elk weekend en vrije dag een avontuur is. Naast het klimmen houd ik ook van hiken, mountainbiken, joggen en reizen.

REPORTER

Ilonne Bongers

Ilonne is het liefste buiten en altijd in voor een microadventure. Immers, dicht bij huis en zeker in Nederland kan je eindeloos genieten van de natuur. Ilonne heeft een eigen buitensportwinkel (Bas Buitensport) en schrijft graag over mooie outdoorproducten.

REPORTER

TIM DE VRIES

Gepassioneerd geoloog en weerman en fan van alles wat met bergen te maken heeft. Met name verliefd op Scandinavië, zowel in winter als zomer.

GASTBLOGGER

MARION KOREVAAR

Marion is sinds haar pelgrimstocht naar Santiago de Compostella verslaafd geraakt aan langeafstandswandelingen. Haar huurhuis heeft ze inmiddels opgezegd om te sparen voor andere betoverende wandelroutes, zoals de Kungsleden en Padjelantaleden in Lapland.

GASTBLOGGER

MIRRE OOST

In de afgelopen jaren reisde gastblogger Mirre naar meer dan vijftig landen in zes continenten en daar heeft ze veel nieuwe vrienden gemaakt en onvergetelijke reiservaringen opgedaan. Lees hier haar artikelen.

GASTBLOGGER

HAYCO VOLKERS

Ik ben eigenaar van Gearlimits.nl en sinds mijn jeugd heb ik een veelheid aan sporten beoefend. Mijn eerste sporten als kind waren judo en atletiek. Later zijn daar fietscross, hiken, mountainbiken, kyokushin karate, duiken, honkbal, golf- en windsurfen, roeien en krav maga bijgekomen.

GASTBLOGGER | FOTOGRAAF

SABRINA GAUDIO

Sinds 2006 reis ik elk jaar een paar maanden de wereld over. Vak alleen, soms met anderen. Maar altijd met mijn rugzak en een camera.

GASTBLOGGER

LINDA VAN DER GRAAF

Linda is gastblogger voor Mountainreporters. Op haar website NatuurlijkLinda.nl blogt zij over gezonde voeding, lifestyle en reizen. Zij gaat zo vaak als mogelijk op reis en is dan het liefst in bergachtige landschappen en houdt ervan op zoek te zijn naar bijzondere dieren. Als ze niet op reis is, is ze veel buiten in de natuur te vinden. Lees hier haar artikelen.

GASTBLOGGER

MANON VERIJDT

Met mijn studie biologie, een passie voor de natuur en een liefde voor fotografie is buiten zijn voor mij een waar genot. Ook op reis ben ik graag actief bezig. Hiken is daarbij favoriet, met op een tweede plek activiteiten rondom en in het water. Met mijn blog, manonverijdt.wix.com/where-she-went, probeer ik anderen een kijkje te geven in mijn reizen.

GASTBLOGGER

Mirte van Dijk

Mirte leeft buiten, in een tent of busje. Ze is altijd onderweg, voor avontuur en werk (onder andere voor Nigor en de NKBV), meestal in Frankrijk en Spanje. Spoedig start deze digitale nomad met de bouw van een ecologisch tiny house in de Spaanse Pyreneeën.

GASTBLOGGER

JUDITH VAN DORP

Judith is enthousiast natuursporter, van hardlopen en wielrennen tot tourskien en wandelen, zolang het maar buiten is. In de bergen, maar ook in haar achtertuin de Utrechtse Heuvelrug is Judith op haar best. Elke dag minstens 2 uur buiten zijn, dat is haar levensmotto.

GASTBLOGGER

WIM RILL

Wim is een gepassioneerde reiziger met een voorkeur voor ruige ongerepte gebieden. Hij legt zijn reizen vast in video- en fotoreportages.

GASTBLOGGER | FOTOGRAAF

CHRIS KÖNIG

Usually running around with my camera, trying to climb loose rocks or jumping over gaps way too broad.

GASTBLOGGER

ROBERT VAN WEPEREN

Robert heeft een passie voor fietsen en is een van de meest ervaren en gelauwerde reisjournalisten van Nederland. Zijn verhalen verschenen onder andere in De Telegraaf, De Wereldfietser en de ANWB bladen. In 2018 maakt hij zijn debuut bij Mountainreporters.com

GASTBLOGGER

REMCO MIENIS

Remco is mede-eigenaar van Alpenweerman.nl en schrijft artikelen over het weer in de Alpen op Mountainreporters.

GASTBLOGGER

JEROEN HOVELING

Jeroen is storemanager bij Buitensport Four Seasons en is een groot liefhebber van outdooractiviteiten. Zijn favoriete land is Noorwegen.

GASTBLOGGER

EVA PLOEGER

Eva houdt van uitdagingen en nieuwe plekken op de wereld ontdekken. Mountainbiken en waterpolo zijn dingen die ze graag doet. Er staan nog vele landen op haar verlanglijstje. Bovenaan staan Schotland en Ierland. Noorwegen is tot dusver haar favoriete bestemming.

GASTBLOGGER

ARNO SCHAVELING

Als plantenwetenschapper leef ik het mooie Wageningse studentenleven. Ook doe ik sporten als klimmen, voetbal en knotsbal. Daarnaast ben ik groot liefhebber van alles waar avontuur in te vinden is. Elke zomer ben ik in Alpen te vinden, omdat er toch niets zo mooi is als de bergen!

GASTBLOGGER

FREKE REMMERS

Freke Remmers, voorheen journalist bij verschillende Nederlandse kranten, reist op dit moment de wereld rond. Ze is verliefd op de bergen en de zee, verdiept zich altijd in de geschiedenis van de landen die ze bezoekt, en kan onmetelijk genieten van onverwacht mooie momenten met de lokale bevolking of andere reizigers.

GASTBLOGGER

SHARON VISSER

Ik werk op een middelbare school en in mijn vrije tijd ben ik erg actief. Je kunt me vaak in de sportschool vinden, ik hou van fietsen, wandelen, skiën, duiken, kitesurfen en ik geef zelf buiten bootcamps aan groepen. Met ons gezin en vrienden gaan we graag op vakantie, houden van cultuur en zijn graag ook actief op reis.

GASTBLOGGER

Noëlle Verhage

Ik heb de afgelopen jaren veel reiservaring opgedaan met wandelen in de bergen. Onder meer in Canada, Argentinië, Chili, Noorwegen, IJsland, Wales, Ierland, Schotland, Engeland, Nieuw-Zeeland en vorig jaar in Groenland.

GASTBLOGGER

MAARTEN GROENEVELD

Ik zoek als ik even tijd heb de natuur op. Vaak dichtbij huis, maar ook in Georgië, Noorwegen, Schotland en Nieuw-Zeeland. Hiken met wildkamperen is mijn perfecte trip. Ik heb een dwang om dieren (met name vogels) te spotten en leer momenteel alle in’s & out’s van eetbare planten.

GASTBLOGGER

Jiska Appel

Al voordat ik zelf kon lopen ging ik in de vakanties de Alpen in. En al zolang ik mij kan herinneren ben ik verliefd op de bergen. Alpineren en klimmen zijn mega supervet. Dat doe ik alleen of bij de Amsterdamse Studenten Alpen Club.

GASTBLOGGER

Debbie Meerkerk

Debbie is dol op schrijven én bergen. Of het nu gaat om skiën in Oostenrijk, hiken door de Pyreneeën, de Mont Ventoux beklimmen op haar wielrenfiets of een trektocht maken door de Himalaya. Via Mountainreporters.com deelt Debbie graag haar avonturen!

GASTBLOGGER

ROZEMARIJN DAM

Als echt buitenmens ben ik altijd op zoek naar nieuwe avonturen. Mijn passies zijn klimmen, boulderen en lange tourski- en trektochten door de bergen en afgelegen gebieden. Eigenlijk ben ik gek op allerlei activiteiten, zolang het maar buiten is. De natuur is voor mij thuiskomen en ontspannen. Als yogi is wandelen mijn ideale meditatie en klimmen de perfecte mindfullness.

GASTBLOGGER

ROBERT HENDRIKSEN

Robert is klimmer en alpinist. Zijn volgende doelden zijn de Lenzspitze, de Weissmies en de Matterhorn (vanuit het Italiaanse Aosta).

GASTBLOGGER

MIRJAM PAAUW

Mirjam zet haar vakantiedagen tactisch in om zo vaak mogelijk op reis te kunnen gaan. Hoogst op de bucket list staan Nieuw Zeeland en Antarctica en haar mooiste reizen tot nu toe zijn Nepal, Schotland en Brazilië. Naast reizen liggen haar interesses bij sporten, vrienden en duurzaam ondernemen.

GASTBLOGGER

HILDE EVENS

Prettig gestoord. Duizendpoot in kwadraat. Veters binden. Zen enzo. Natuur-lijk. Jazeker en jawel. Schrijven vanuit het hart. Dol op kiekjes. Zoveel Zintuigen. In verbinding. Verdwalen, graag. Vroege vogel. Dromen, durven, doen. Eenvoud en stilte. En ik kan niet koken.

GASTBLOGGER

JASPER JONKMAN

Ik ben gek van outdoor. Als ik niet aan het werk ben in een outdoorwinkel vind je mij in de bergen. In de winter zo vaak als het kan op ski’s. Bij gebrek aan sneeuw ben ik aan het hiken of doe ik een klettersteig. IJsland is een van mijn favoriete vakantielanden. De beste omschrijving voor mij zou zijn “outdoorgek”.

REPORTER

SASKIA SMULDERS

Saskia is fanatiek (reis)blogger en fotograaf. Ze houdt vooral veel van wintersport en is van het begin af aan betrokken bij SnowRepublic.nl, maar blogt vanaf 2017 ook voor Mountainreporters. Sporten als paardrijden en hiken staan hoog op haar verlanglijstje. Lees hier haar artikelen.

GASTBLOGGER

SUZANNE SCHURINGA

Ik ben Suzanne, 25 jaar en gek op reizen. Ik vind het heerlijk om te nieuwe plekken te ontdekken, te hiken in de natuur en nieuwe culturen te leren kennen. Dagelijks deel ik mijn avonturen op instagram @suzannesomewhere.

GASTBLOGGER

ROB NIJHUIS

Mijn motto luidt: “It is better to see something once than to hear about it a thousand times”.
GASTBLOGGER

TON PETERS

Ton doet vooral roadtrips, tussendoortjes met een low budget vliegmaatschappij maar ook langere rondreizen. Zijn voorkeur gaat uit naar ruige ongerepte landschappen.

GASTBLOGGER

ERLEYNE

Onze tochten, de lessen die we daaruit leren, de idiote situaties waar je soms in terecht komt. Ik deel dat graag met anderen.

REPORTER

THIERY THIELEMANS

Naast de liefde voor mijn gezin, mijn foodtruckbedrijf en schrijven in de breedste zin van het woord heb ik ook een enorme liefde voor alles wat met wintersport, skiën, bergen en sneeuw te maken heeft. Op Mountainreporters.com neem ik je graag mee in mijn persoonlijke belevingswereld op het gebied van al het moois dat de bergen ons te bieden hebben. Lees hier mijn artikelen.

REPORTER

HANS VERWEIJ

Mijn passie voor de bergen heb ik opgedaan tijdens mijn skivakanties en de vele reizen die ik heb gemaakt over de hele wereld. Het overweldigende gevoel dat je krijgt door de grootsheid, de stilte en de ruwheid van de natuur moet iedereen gewoon ervaren. Dat is wat ik jullie in mijn artikelen wil laten “proeven”. Lees hier zijn artikelen.

GASTBLOGGER

SHANNA BUSSINK

In mijn rugzak zitten – naast een tent en een kompas – kennis en kunde als hike & survival instructeur, fitnesstrainer, vitaliteitscoach en medewerker van een outdoorwinkel.

GASTBLOGGER

Robert van Raamsdonk

Mijn twee grootste passies zijn sporten (hardlopen, skiën, mountainbiken, racefietsen) en reizen en dan graag in de combi! Ik houd van verre reizen, maar ben ook fan van Scandinavië en de Alpen. Graag neem ik je mee op reis via mijn verhalen.

GASTBLOGGER

ANDRÉ DEUNHOUWER

Mijn naam is André en in de zomer van 2016 ben ik de uitdaging met mijzelf aangegaan om alle officiële mountainbikeroutes van Nederland te gaan rijden. De beelden van mijn ultieme MTB Challenge bekijk je hier of op mijn Youtube kanaal.

GASTBLOGGERS

Nathalie en David

Frankrijk is onze grote passie. Samen hebben we o.a. voor Dominicus twee themagidsen over Frankrijk geschreven. We doen niets liever dan onontdekte juweeltjes in la douce France onder de aandacht brengen. Of dat nou fietsend, wandelend of klimmend is.

OOK GASTBLOGGER WORDEN?

Heb jij dezelfde passie voor avontuurlijke reizen en kun je ook nog eens inspirerend schrijven en maak je mooie foto’s, misschien vind je het dan leuk om gastblogger te worden bij Mountainreporters. Wij delen jouw reisverhalen, foto’s en video’s graag met onze lezers. Kijk hier voor meer informatie.

SOCIAL MEDIA

Mountainreporters is sterk vertegenwoordigd op social media. Volg ons ook via Facebook, Instagram en Twitter. Tag ons op social media met #mountainreporters

Bewaren

Bewaren

PARTNERSHIPS EN ADVERTEREN

Founder en CEO Edwin Hagenouw is trots op de snelle groei van zijn online magazines Mountainreporters (vanaf voorjaar 2017) en het winterse zusje Snowrepublic (sinds 2008).

Mountainreporters is ondertussen de grootste outdoor inspiratie website van Nederland. Zijn inspiratie websites hebben een heldere doelstelling en targetdoelgroep. Onze bezoekers zijn actieve mannen en vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 44 jaar. Ondertussen hebben we in totaal ruim 40.000 volgers op social media. Dit zorgt voor een sterke interactie met onze lezers.

“Mountainreporters is ondertussen de grootste outdoor inspiratie website van Nederland”

Edwin Hagenouw. Eigenaar van Reisschrijvers Media.

Onze kernthema’s zijn: natuur, bijzonder, actief, puur, gezond en outdoor

Heb je interesse in een partnership met Mountainreporters of zie je mogelijkheden voor sponsoring? Neem voor meer informatie en onze tarieven contact met mij op via edwin@mountainreporters.com.

Als kleine zelfstandige onderneming zijn wij zeer flexibel en bieden we de meest aantrekkelijke tarieven in de markt

En laten we onder het genot van een kop goede bonenkoffie of groene thee bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Als kleine zelfstandige onderneming zijn wij zeer flexibel en bieden we de meest aantrekkelijke tarieven. Alle reden dus om eens een goed gesprek met elkaar aan te gaan.

Bekijk hier alvast onze MOUNTAINREPORTERS MEDIA KIT 2018

Bewaren

Bewaren