ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Mountainreporter in de spotlights: Marloes van Pareren

Door Edwin Hagenouw

Reisschrijvers Media publiceert een aantal sterk groeiende online reismagazines, waarvan Snowrepublic (sinds 2008) en Mountainreporters (sinds 2017) de belangrijkste zijn. De verhalen en artikelen worden geschreven door een gepassioneerd team reisschrijvers, meestal gebaseerd op onze ervaringen tijdens de ruim honderd reizen die we jaarlijks maken. Het team bestaat uit een mix van schrijvers, fotografen en reizigers van alle leeftijden. De gemiddelde leeftijd van zowel onze reporters als onze lezers ligt rond de 40 jaar.

Vanaf december 2018 kun je, afwisselend op Snowrepublic en Mountainreporters, een interview lezen met een van onze reisschrijvers

Vanaf december 2018 kun je, afwisselend op Snowrepublic en Mountainreporters, een interview lezen met een van onze reisschrijvers. Vandaag in de spotlights: Marloes van Pareren, een gepassioneerde reiziger en fotograaf en sinds 2018 actief voor Mountainreporters.

Vertel in het kort iets over jezelf en de passies in je leven

Fotograaf en Outdoor blogger. Dat is heel kort zoals ik mijzelf zie. Mijn passies liggen met name in de landschaps- en outdoorfotografie. Reizen en buiten zijn zitten in mijn bloed. Vanaf kinds af aan ben ik buiten bezig, diertjes zoeken, in bomen klimmen, door de bossen struinen. Noem maar op. Dit altijd willen ontdekken heeft zich voorgezet in mijn volwassen leven. Voor mijn werk vlieg ik heel Europa door, altijd op zoek naar nieuwe ontdekkingen. Maar helaas kom ik vaak niet verder dan de steden.

Daarom reis ik in mijn vrije tijd juist buiten de steden, de natuur in. Een aantal jaar geleden ben ik fotografie gaan studeren waarna ik mijzelf gespecialiseerd heb in het maken van outdoorreportages. Zien en laten zien. Zo kan ik mijn ontdekkingen en verhalen met iedereen delen. Buiten zijn en buiten beleven: “And so the adventure begins”.

Hoe lang schrijf je al voor Mountainreporters en welke reizen heb je gemaakt als reporter voor ons?

Sinds een jaartje schrijf ik voor Mountainreporters. Helaas ben ik nog niet in de gelegenheid geweest om met Mountainreporters reizen te maken, maar dit zit zeker in de planning. Gelukkig kan ik voor mijn verhalen putten uit de reizen die ik zelf maak.

Wat is het meest bijzondere wat je op je reizen hebt meegemaakt?

Oei, dat is een lastige vraag. Tijdens mijn reizen zijn er zoveel bijzondere momenten geweest. Van oog in oog staan met een gorilla en duiken met haaien tot het beklimmen van een gletsjer en ronden van Spitsbergen in een zeilboot. Als ik één moment moet kiezen dan is dat misschien wel het zien van een modderig eilandje vol walrussen ver boven de poolcirkel. Na een dag zeilen op zoek naar poolijs vinden we alleen dit vieze stukje vasteland. Het ontbreken van het ijs heeft een enorme indruk op mij gemaakt en laten zien dat de wereld zoals hij nu is niet meer vanzelfsprekend is.

Welke tegenslagen heb je gehad en hoe ben je daarmee omgegaan?

De meeste tegenslagen liggen in de weersomstandigheden. Het willen beklimmen van een berg in Nieuw Zeeland waarna er een zeer zeldzame voorjaarssneeuwstorm overtrekt en er niet geklommen wordt. Het plannen van een kano kampeertocht in Zweden waarna het alleen maar blijft regenen. Zo zijn er genoeg voorbeelden. Ik probeer er altijd mee om te gaan door de omstandigheden te gebruiken voor andere bezigheden. Sneeuwt het? Dan gaan we sneeuwwandelen. Regent het? Dan is er altijd wel een koffietentje in de buurt te vinden. Er is altijd wel een nieuw plan!

Van welke bestemming heb je het meest genoten en waarom?

Het meest geniet ik van “koude” bestemmingen. Engeland, Scandinavië, Canada; dat soort landen. Regendruppels aan de blaadjes, overal groen, bijzondere ontmoetingen met dieren en uitdagende wandelingen. Ik ben op mijn gelukkigst als ik na een dag buiten bezig te zijn geweest samen met mijn vriend en hond voor de tent zit met uitzicht over een meertje en een kop koffie mijn hand.

Wat zijn de mooiste foto’s die je hebt gemaakt tijdens je reizen?

Klik op de afbeelding voor een grote weergave.

Wat zijn de top 3 bestemmingen op je bucketlist?

Weer een lastige vraag! Mijn bucketlist is zó lang! Maar als ik nu moest kiezen zouden dat Japan, Antarctica per zeilboot en Alaska zijn.

Welke handige reistips & outdoortips heb je?

Sta open voor veranderingen in je planning. Zit een bepaalde wandeling niet in de planning, maar zeggen de locals dat je hem moet doen, gewoon doen! Ontdek: ga een keer rechtsaf terwijl iedereen linksaf slaat. Stap buiten je comfortzone: beklim die ene piek waarvan je denkt dat het je nooit gaat lukken. Als het dan toch lukt is het gevoel onbeschrijfelijk. En kijk om je heen! Er is zoveel meer te zien dan je denkt!

Wat neem je altijd mee tijdens je reizen?

Een zakmes, altijd handig voor van alles. Een hoofdlampje, lucifers en dik touw. Je weet maar nooit! En natuurlijk mijn camera-uitrusting.

Wat is je volgende bestemming, wat ga je daar doen en met wie?

Zweeds Lapland! Samen met mijn vriend ga ik een zesdaagse trektocht maken met een hondenslee. Door de sneeuw van hut naar hut en back to basics.

sneeuw smelten om te drinken, een wak slaan in het ijs om een visje te vangen, vuur maken om de sauna warm te krijgen en in de ijzige kou speuren naar het noorderlicht

Geen elektriciteit, geen warme douche, geen luxe; maar sneeuw smelten om te drinken, een wak slaan in het ijs om een visje te vangen, vuur maken om de sauna warm te krijgen en in de ijzige kou speuren naar het noorderlicht.

Waar kunnen we je vinden online?

Ik ben te vinden op www.oneframe.nl en www.instagram.com/oneframephotography/ en natuurlijk op Mountainreporters.com

Lees hier ook de interviews met onze reporters Saskia, Maaike, Ilse, Karin, Matthijs, Hans en Tammy.

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.