ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Reisschrijvers in de spotlights: Ilse Nijhof

Door Edwin Hagenouw

Reisschrijvers Media publiceert een aantal sterk groeiende online reismagazines, waarvan Snowrepublic (sinds 2008) en Mountainreporters (sinds 2017) de belangrijkste zijn. De verhalen en artikelen worden geschreven door een gepassioneerd team reisschrijvers, meestal gebaseerd op onze ervaringen tijdens de ruim honderd reizen die we jaarlijks maken. Het team bestaat uit een mix van schrijvers, fotografen en reizigers van alle leeftijden. De gemiddelde leeftijd van zowel onze reporters als onze lezers ligt rond de 40 jaar.

In een serie interviews stel ik onze reporters aan jullie voor. Aan de hand van verdiepende vragen en foto’s leren we hierdoor de mens achter de reisschrijver of fotograaf kennen. Vandaag geef ik het woord aan Ilse Nijhof.

Vertel in het kort iets over jezelf en de passies in je leven

Ik ben Ilse Nijhof en geboren in een klein dorpje boven Groningen. Ik heb het geluk gehad dat mijn ouders mij als klein meisje, ik was 7, hebben meegenomen op wintersport. Ook namen ze ons elk jaar mee om te kamperen. Ik vond het geweldig. Mijn eerste grote reis maakte ik meteen na de middelbare school op mijn 18e. Ik vertrok vijf maanden met mijn zus Karin, zij is ook reporter bij Mountainreporters en Snowrepublic, om te backpacken in Australië. We hadden alleen de eerste nacht geboekt in Melbourne, verder niets. Dit was een geweldige ervaring.

Mijn eerste grote reis maakte ik meteen na de middelbare school op mijn 18e. Ik ging vijf maanden met mijn zus Karin, backpacken in Australië

Daarna heb ik SPH gestudeerd maar ben ik eerst bij Twinseasons beland, een wintersport/outdoor winkel in Groningen. Dit was mij op het lijf geschreven. Ook toen ik mijn SPH diploma al had ben ik hier blijven hangen. Ik ben hier weggegaan voor mijn tweede grote reis met mijn zus.

Nieuw Zeeland. Foto: Karin Nijhof

Begin februari dit jaar zijn we naar Nieuw-Zeeland gegaan. Ook dit was er eentje om nooit te vergeten. Nu werk ik sinds april 2018 bij een grote organisatie in de zorg. Ik werk met mensen met een ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Heel iets anders maar wel heel uitdagend. Naast dit alles ben ik graag sportief bezig, hockey, hardlopen, fitness, ik ben overal voor in. Ik houd van uitdagingen, zo ga ik in juni de Fietselfstedentocht fietsen.

Ilse Nijhof
Samen genieten van een zonsondergang. Copyright: Ilse Nijhof

Ik vind fotografie super leuk en wil me graag iets meer verdiepen. Zo ben ik aan het kijken voor een cursus en een goede camera. Tips zijn welkom!

Hoe lang schrijf je al voor Mountainreporters en Snowrepublic en welke reizen heb je gemaakt als reporter voor ons?

Ik schrijf sinds 2016 voor Snowrepublic en sinds het begin van de website (april 2017, red.) voor Mountainreporters. Ik heb al vele reizen mogen maken. Zo ben ik als mountainreporter o.a. naar Griekenland, Madeira, Valmorel en Schladming-Dachstein geweest.

Voor Mountainreporters hang je ook regelmatig in de lucht. Foto: Ilse Nijhof

Als reporter voor Snowrepublic ben ik o.a. naar de Dutchweek in Noorwegen, Gitschberg Jochtal en Saalbach-Hinterglemm geweest. 

Wat is het meest bijzondere wat je op je reizen hebt meegemaakt?

Doordat mijn zus ook reporter is heb ik het geluk dat ik vele reizen met haar kan maken, dat is sowieso heel bijzonder. Maar als ik eentje moet kiezen dan zal het de Dutchweek in Noorwegen zijn. De combinatie van gezelligheid, skiën en de natuur was perfect. Noorwegen is sowieso prachtig, echt een aanrader.

Wandelen op Madeira. Foto: Ilse Nijhof

De reis die ik afgelopen november heb gemaakt naar Madeira staat ook hoog op mijn lijstje, het was hier echt verrassend mooi. Ik weet zeker dat ik hier weer heen zal gaan! Maar ook Club Med was een geweldige ervaring, samen met mijn vriend. Kiezen is heel lastig…

Wat zijn de mooiste foto’s die je hebt gemaakt tijdens je reizen?

Hieronder vind je een paar leuke foto’s die ik maakte tijdens de reizen die ik maakte de afgelopen jaren.

Op reis met Karin. Fotocredits: Ilse Nijhof
Op grote hoogte in Noorwegen. Copyright: Ilse Nijhof
Kijk, daar sta ik dus ook! Fotocredits: Ilse Nijhof
Op de Grote Chinese Muur. Fotocredits: Ilse Nijhof

Wat zijn de top 3 bestemmingen op de je bucketlist?

Er zijn nog zoveel bestemmingen die ik wil ontdekken. Maar laat ik dan maar beginnen met het de volgende 3:

  • De Lofoten in Noorwegen. Het moet hier echt zo mooi zijn!
  • Lapland. Voor het Noorderlicht, maar een huskytocht mag dan ook niet ontbreken
  • Canada. Het lijkt me heerlijk om hier een camper te huren en gewoon rond te gaan trekken. 

Wat neem je altijd mee tijdens je reizen?

Neem altijd een hoofdlampje mee, deze heeft ons in Australië vaak genoeg geholpen als we onze handen vrij moesten hebben. Werk voor je kleding met laagjes, op een wandeling kan het weer zomaar omslaan. En investeer in goede wandelschoenen, sinds een aantal jaar heb ik Salomon schoenen en die gaan nu overal mee naar toe! Dit geldt trouwens ook voor een goede wind- en waterdichte jas! Een must-have!

Wat is je volgende bestemming, wat ga je daar doen en met wie?

Half januari mag ik mijn snowboard weer uit de kast halen. Het nieuwe Landal Greenparks in Maria Alm staat dan op de planning. Hier ga ik samen met mijn familie heen. Onwijs veel zin in! Eind februari vertrek ik samen met mijn zus Karin naar Santiago in Chili. We gaan een vriendin opzoeken en een maand rondtrekken in Chili, Argentinië en natuurlijk Patagonië. We hebben alleen de vlucht geboekt dus als jullie nog tips hebben horen we het graag!

Lees hier ook de interviews met reporters Saskia, Maaike en Matthijs. 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.