ADVERTENTIE

Klik hier voor meer informatie over actieve reizen naar Oostenrijk

 

Reisschrijvers in spotlights: Karin Nijhof

Door Edwin Hagenouw

Reisschrijvers Media publiceert een aantal sterk groeiende online reismagazines, waarvan Snowrepublic (sinds 2008) en Mountainreporters (sinds 2017) de belangrijkste zijn. De verhalen en artikelen worden geschreven door een gepassioneerd team reisschrijvers, meestal gebaseerd op onze ervaringen tijdens de ruim honderd reizen die we jaarlijks maken. Het team bestaat uit een mix van schrijvers, fotografen en reizigers van alle leeftijden. De gemiddelde leeftijd van zowel onze reporters als onze lezers ligt rond de 40 jaar.

In een serie interviews stel ik onze reporters aan jullie voor. Aan de hand van verdiepende vragen en foto’s leren we hierdoor de mens achter de reisschrijver of fotograaf kennen. Vandaag geef ik het woord aan Karin Nijhof.

Vertel in het kort iets over jezelf en de passies in je leven

Mijn naam is Karin Nijhof, ik ben 32 jaar en woon in Zwolle. Ik ben in Friesland geboren, maar vanaf mijn eerste levensjaar opgegroeid in Winsum (Groningen). Toen ik 17 jaar oud was, ben ik op kamers gaan wonen in Zwolle waar ik de opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie heb afgerond. Momenteel ben ik naast Reisschrijver werkzaam als Psychomotorische Therapeut en als woonbegeleider bij Trajectum. De combinatie van Reisschrijver zijn en het werken in mijn vakgebied is er één die ik nooit had willen missen. Mijn passie voor het helpen van mensen, in dit geval mensen met een verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag en mijn passie voor reizen en sporten zijn een mooie afwisseling en vullen elkaar perfect aan. Het enige waar ik niks aan kan veranderen zijn het (beperkte) aantal vakantiedagen. Als die ook nog in balans waren geweest, dan had ik niks meer op of aan te merken.

Hoe is je liefde voor reizen ontstaan?

Mijn liefde voor reizen is al vanaf jongs af aan ontstaan. Met mijn ouders en zusjes ging ik vaak kamperen in Frankrijk en Italië. Ik vond het geweldig om in Frankrijk vers stokbrood te halen, genoot van het buiten zijn en daarnaast ook van de nachten samen met mijn zus in een tentje. Tot op heden kampeer ik nog vaak. In de afgelopen 32 jaar heb ik al veel Europese bestemmingen kunnen afstrepen. Italië en Noorwegen blijven hierin wel mijn twee favoriete landen dusver. Maar er zijn nog genoeg Europese landen waar ik nog nooit ben geweest maar wel heel graag naar toe wil. Buiten Europa om reisde ik samen met mijn zusje af (Ilse, ook reisschrijver) naar Australië (2011) en Nieuw-Zeeland (2018) en staat de reis naar Zuid-Amerika (Chili, Patagonië, Argentinië en Bolivia) in februari 2019 op de planning.

 

Samen met mijn zusje op avontuur gaan blijft heel speciaal. Vaak gaan we back to basic en leven we heel minimalistisch. Maar we doen ook te gekke dingen zoals skydiven in Australië en heli-hiken in Nieuw-Zeeland. Ook ben ik naar Thailand en Cambodja geweest en heb ik daar de indrukwekkende en vreselijk Killing Fields bezocht. Tijdens de Olympische Zomerspelen in 2012 en 2016 heb ik in het Holland Heineken House in Londen en Rio (Brazilië) gewerkt. Het is mooi om te zien dat sport, mensen over de hele wereld met elkaar verbindt. Elk jaar heb ik als doel een bucketlistbestemming af te strepen. De wereld heeft zoveel moois te bieden!

Hoe lang schrijf je al voor Mountainreporters/Snowrepublic en welke reizen heb je gemaakt als reporter voor ons?

Sinds 2016 schrijf ik voor de website: Snowrepublic.nl en sinds de kick-off voor Mountainreporters. Snowboarden is iets wat ik graag doe en gelukkig hebben mijn ouders wintersport ook altijd leuk gevonden. Ik denk dat ik rond mijn 12e voor de eerste keer in Tsjechië op ski’s stond maar deze al snel inruilde voor een snowboard. Ik kan niet iets veel mooiers bedenken dan in een met sneeuw bedekt landschap wakker worden, wetende dat je na een goed ontbijt uren van de pistes afdaalt. De bergen, de sneeuw, het zonnetje, de berghutten en de après-ski zorgen voor het ultieme wintersportgevoel! Maar het gevoel van vrijheid en blijheid zijn overheersend als ik van de piste afdaal. Je bevindt je in een totaal andere wereld, misschien zo’n 1000 kilometer verderop maar laat Nederland tijdens de wintersport totaal achter je.

Reizen voor Snowrepublic

Voor Snowrepublic maakte ik onder andere reizen naar Montafon (Oostenrijk), Schladming Dachstein (Oostenrijk), Kronplatz (Italië), Saalbach Hinterglemm en Myrkdalen (Dutchweek Noorwegen!). Elke reis die ik maakte en nog steeds maak is bijzonder.

Zusjes Ilse en Karin in Saalbach.

Zo heb ik met een navigatiebril op gesnowboard (Ski amadé), deed ik een poging om met een fatbike door de sneeuw te crossen( Schladming-Dachstein), ontdekte ik de prachtige Dolomieten en de brede pistes van Italië,(Kronplatz, Dolomiti Superski), maakte ik kennis met de overweldigende après-ski in Saalbach Hinterglemm en mocht ik afgelopen jaar bij de eerste Dutchweek van Noorwegen zijn.

Dutchweek Norway

Een evenement om zeker op je bucketlist te zetten. Naast skiën kun je tijdens de Dutchweek Norway ook rib-boot varen door de immense Fjorden en indoorskydiven in Voss. In januari 2019 ga ik samen met familie naar Hochkoning in Oostenrijk dat tevens onderdeel van Ski-amadé is.

Welke reizen heb je voor Mountainreporters gemaakt?

Sinds de kick-off zit ik in het team van Mountainreporters. Ik reisde dit jaar af naar het Italiaanse Livigno en naar de Brenta Dolomieten waar ik volop heb genoten van de Italiaanse natuur en het lekkere eten. Want wauw, ik blijf het herhalen, Italië is zo ontzettend mooi! Ik heb verschillende hiketochten dwars door de Brenta Dolomieten en de Alpen mogen maken. In Livigno maakten we een nacht-hike naar de top van De Monte delle Rezze (2850 meter). Hoewel er een berghut staat, (tip: je kan er gratis overnachten), sliep ik in een tentje aan de rand van de Monte delle Rezze en werd wakker met een view!

Wakker worden met een view.

De zon op zien komen op een hoogte van 2850 meter, na een barre nacht blijft één van mijn mooiste momenten die ik dit jaar heb meegemaakt. Een ander mooi moment was de hiketocht naar de Rifugio T. Pedrotti (2450 meter) in de Brenta Dolomieten.

Kamperen in Livigno.

De wonderschone Brenta Dolomieten en de afwisseling van de natuurlandschappen tijdens deze hiketocht zorgden voor een ultiem genot. Ook mocht ik in Molveno (Dolomiti Paganella streek) gaan paragliden. Bekijk de foto’s en ervaar mijn geluksmomenten!

Wat zijn de top 3 bestemmingen op de je bucketlist?

Hoog op mijn bucketlist staat Lapland. Ik zou graag een huskytocht willen maken en het Noorderlicht willen zien. Roadtrippen door Canada staat ook in mijn top 3 van mijn bucketlist, net als een jeepsafari door Zuid-Afrika om de Big 5 te spotten.

Karin Nijhof
Karin in Nieuw Zeeland
Lees hier ook de interviews met Saskia, Maaike, Ilse, Tammy en Matthijs.  
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.