De frisse berglucht voelt heerlijk, de paden zijn uitdagend en de uitzichten waanzinnig! Tot nu toe was je tocht geweldig, hoewel de foto’s dit nog niet echt weerspiegelen. Als je nou maar wist hoe je de instellingen van je camera goed kreeg, dan kon je thuis nog langer nagenieten dankzij je spectaculaire foto’s. Terwijl je al mijmerend doorwandelt kom je op een kruising uit en slaat de twijfel toe… Welk pad moet je nemen? En voel je daar nou een blaar opkomen?

Komt dit je bekend voor? Of het nu gaat om het navigeren met kaart en kompas of met je smartphone, het maken van de ultieme natuurfoto, of het omgaan met fysieke ongemakken; een goede voorbereiding is het halve werk! Al jarenlang volgen outdoorliefhebbers daarom de meest uiteenlopende cursussen van Op Pad.

Kun jij je redden in de bergen met alleen een kaart?

Wandeltraining en goed voorbereid de bergen in

Onderweg ben je aangewezen op je eigen kennis en ervaring. Tijdens de theoretische én praktische cursussen van Op Pad leer je hoe je goed voorbereid op pad gaat. Zo oefen je tijdens de Wandeltraining de beste looptechnieken, en leer je hoe je je fysiek goed voorbereidt op een meerdaagse wandeling.

De cursus “goed voorbereid de bergen in” geeft je zoveel mogelijk kennis en handvatten voor een veilige en ontspannen bergwandeling. Je leert de belangrijkste basisvaardigheden als kaart en kompas, oriënteren in de bergen en eerste hulp. Maar er is ook aandacht voor praktische zaken als wandelen met wandelstokken, wat neem je mee en het inpakken van je rugzak.

Met een goede voorbereiding wordt bergwandelen niet alleen veiliger, maar ook leuker

Weerkunde en zelfs een beetje weer voorspellen

Het weer is een belangrijke factor tijdens het beoefenen van outdooractiviteiten. Zelfs als er overdag geen wolkje aan de lucht is kan het weer aan het einde van de dag totaal omslaan. Zeker in de bergen.

Tijdens de cursus Weerkunde leer je hoe je je activiteiten afstemt op het weer en hoe je zelf op korte termijn enigszins het weer kunt voorspellen.

Het weer in de bergen is vaak onvoorspelbaar, maar met een cursus weerkunde weet je beter wat je kunt verwachten

Navigeren kun je leren

Zodra je op pad gaat, wil je een route kunnen volgen, en in ieder geval wil je weten waar je bent. Gelukkig kun je leren om te navigeren, zowel tijdens de cursus Kaart en kompas als tijdens de cursus Navigeren met je smartphone.

Navigeren via een app is heel handig, maar ‘ouderwets’ kaartlezen is ook echt zinvol. In meer afgelegen gebieden en in de bergen is enige kennis kaartlezen in combinatie met een kompas essentieel. En het is gewoon ook erg leuk.

Navigeren met je smartphone, een kaart en een kompas

Eerste Hulp is essentieel

Hoe goed voorbereid je ook op pad gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. Tijdens de cursussen EHBO tijdens het wandelen en Eerste Hulp op Vakantie leer je reageren en anticiperen op fysieke ongemakken die voorkomen bij lange wandeltochten. 

EHBO is een must als je op pad gaat door de bergen

Making memories

Heb je alles onder de knie en ben je volledig ontspannen op reis, dan is er ruimte om prachtige foto’s te maken. Met de Workshop Smartphone & Digitale Fotografie leer je hoe je dat doet!

Wil je je kennis naar een hoger niveau tillen met een van de cursussen van Op Pad? Boek dan snel je plek op shop.oppad.nl! Vol = vol.

Bekijk alle cursussen van Op Pad

Doe mee aan de Workshop Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.