Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Mijn 4 favoriete gratis Travel Apps

Door: Matthijs van der Pol

Anno 2018 heb ik uiteraard een smartphone en als fanatiek reiziger heb ik diverse travel apps op mijn iPhone staan. Er zijn vele apps ontwikkeld voor allerlei markten en voor de reiswereld is dit geen uitzondering. Ilse schreef in dit artikel haar advies over de 10 beste reisapps en ik deel graag mijn top 4. Bewust deel ik maar een beperkte lijst om juist de apps te laten zien die ik echt veel gebruik.

1. Maps.me

Maps.me is een offline navigatiesysteem en heeft voor mij diverse voordelen. Op plekken waar ik geen internet heb (bijvoorbeeld in de bergen) of als ik buiten mijn bundel moet gaan om internet te kunnen gebruiken (zoals buiten Europa), dan is het ideaal dat ik offline gebruik kan maken van deze app. Verder vind ik het geweldig dat deze app ook alle wandelroutes kent. Waar ik ook in de bergen aan het hiken of biken ben, deze app weet waar ik ben en kan mij navigeren over de meest smalle wandelpaden. Het heeft mij al diverse keren gered. Je dient alleen (als je wifi hebt) het gebied te downloaden waar je naartoe gaat.

Bron: Pixabay - Beste Travel Apps
Bron: Pixabay – Beste Travel Apps

2. Triposo

Triposo werkt, net zoals maps.me, offline wat ik met name buiten Europa een groot voordeel vindt. Per land kan je heel veel informatie vinden en dit is zelfs verder uitgedund per stad, provincie, nationaal park enz.

In deze app kan je informatie vinden, zoals:

  • things to do (bezichtigingen, activiteiten, avondleven, natuur enz.)
  • de lokale keuken (gerechten en drank) inclusief beschikbare restaurants
  • Hotels en hostels
  • Praktische informatie: transport, geld, parkeren, winkels, toerisme kantoor, valuta, weersvoorspellingen
  • Taalles

Alles wordt nader toegelicht en de bron van de informatie staat tevens netjes aangegeven.

3. Airbnb

Ik ga er vanuit dat je bekend bent met Airbnb. Twee jaar geleden heb ik deze site pas voor het eerst geprobeerd en ben er ondertussen fan van geworden. Ik kijk ook nog wel op Booking.com, maar Airbnb heeft mijn eerste voorkeur.

Mocht het je nog niet kennen: je kan bij particulieren een kamer / bus / hele woning huren voor vaak hele interessante prijzen.

Bron: Pixabay - Beste ReisApps
Bron: Pixabay – Beste ReisApps

4. Grab & Uber

Ook met deze partijen zal je wel bekend zijn. Ik ben nog vrij onbekend met deze prachtige oplossingen. In Maleisië werkt Grab (daar heb je geen Uber) echt ideaal. Makkelijk, snel en vooral zeer betaalbaar. Mocht je het nog niet kennen: het is eigenlijk een particuliere taxi en een stuk goedkoper dat de traditionele business.

Wat is jouw favoriet?

Nu ben ik natuurlijk erg benieuwd wat jou favoriete gratis reisapps zijn die hopelijk niet in mijn lijst staan. Deel je jouw tip op onze Facebook pagina?

Bron: Pixabay - Beste Travel Apps
Bron: Pixabay – Beste Travel Apps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer