Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Mijn 4 favoriete gratis Travel Apps

Door: Matthijs van der Pol

Anno 2018 heb ik uiteraard een smartphone en als fanatiek reiziger heb ik diverse travel apps op mijn iPhone staan. Er zijn vele apps ontwikkeld voor allerlei markten en voor de reiswereld is dit geen uitzondering. Ilse schreef in dit artikel haar advies over de 10 beste reisapps en ik deel graag mijn top 4. Bewust deel ik maar een beperkte lijst om juist de apps te laten zien die ik echt veel gebruik.

1. Maps.me

Maps.me is een offline navigatiesysteem en heeft voor mij diverse voordelen. Op plekken waar ik geen internet heb (bijvoorbeeld in de bergen) of als ik buiten mijn bundel moet gaan om internet te kunnen gebruiken (zoals buiten Europa), dan is het ideaal dat ik offline gebruik kan maken van deze app. Verder vind ik het geweldig dat deze app ook alle wandelroutes kent. Waar ik ook in de bergen aan het hiken of biken ben, deze app weet waar ik ben en kan mij navigeren over de meest smalle wandelpaden. Het heeft mij al diverse keren gered. Je dient alleen (als je wifi hebt) het gebied te downloaden waar je naartoe gaat.

Bron: Pixabay - Beste Travel Apps
Bron: Pixabay – Beste Travel Apps

2. Triposo

Triposo werkt, net zoals maps.me, offline wat ik met name buiten Europa een groot voordeel vindt. Per land kan je heel veel informatie vinden en dit is zelfs verder uitgedund per stad, provincie, nationaal park enz.

In deze app kan je informatie vinden, zoals:

  • things to do (bezichtigingen, activiteiten, avondleven, natuur enz.)
  • de lokale keuken (gerechten en drank) inclusief beschikbare restaurants
  • Hotels en hostels
  • Praktische informatie: transport, geld, parkeren, winkels, toerisme kantoor, valuta, weersvoorspellingen
  • Taalles

Alles wordt nader toegelicht en de bron van de informatie staat tevens netjes aangegeven.

3. Airbnb

Ik ga er vanuit dat je bekend bent met Airbnb. Twee jaar geleden heb ik deze site pas voor het eerst geprobeerd en ben er ondertussen fan van geworden. Ik kijk ook nog wel op Booking.com, maar Airbnb heeft mijn eerste voorkeur.

Mocht het je nog niet kennen: je kan bij particulieren een kamer / bus / hele woning huren voor vaak hele interessante prijzen.

Bron: Pixabay - Beste ReisApps
Bron: Pixabay – Beste ReisApps

4. Grab & Uber

Ook met deze partijen zal je wel bekend zijn. Ik ben nog vrij onbekend met deze prachtige oplossingen. In Maleisië werkt Grab (daar heb je geen Uber) echt ideaal. Makkelijk, snel en vooral zeer betaalbaar. Mocht je het nog niet kennen: het is eigenlijk een particuliere taxi en een stuk goedkoper dat de traditionele business.

Wat is jouw favoriet?

Nu ben ik natuurlijk erg benieuwd wat jou favoriete gratis reisapps zijn die hopelijk niet in mijn lijst staan. Deel je jouw tip op onze Facebook pagina?

Bron: Pixabay - Beste Travel Apps
Bron: Pixabay – Beste Travel Apps

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer