klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Mijn 4 favoriete gratis Travel Apps

Door: Matthijs van der Pol

Anno 2018 heb ik uiteraard een smartphone en als fanatiek reiziger heb ik diverse travel apps op mijn iPhone staan. Er zijn vele apps ontwikkeld voor allerlei markten en voor de reiswereld is dit geen uitzondering. Ilse schreef in dit artikel haar advies over de 10 beste reisapps en ik deel graag mijn top 4. Bewust deel ik maar een beperkte lijst om juist de apps te laten zien die ik echt veel gebruik.

1. Maps.me

Maps.me is een offline navigatiesysteem en heeft voor mij diverse voordelen. Op plekken waar ik geen internet heb (bijvoorbeeld in de bergen) of als ik buiten mijn bundel moet gaan om internet te kunnen gebruiken (zoals buiten Europa), dan is het ideaal dat ik offline gebruik kan maken van deze app. Verder vind ik het geweldig dat deze app ook alle wandelroutes kent. Waar ik ook in de bergen aan het hiken of biken ben, deze app weet waar ik ben en kan mij navigeren over de meest smalle wandelpaden. Het heeft mij al diverse keren gered. Je dient alleen (als je wifi hebt) het gebied te downloaden waar je naartoe gaat.

Bron: Pixabay - Beste Travel Apps
Bron: Pixabay – Beste Travel Apps

2. Triposo

Triposo werkt, net zoals maps.me, offline wat ik met name buiten Europa een groot voordeel vindt. Per land kan je heel veel informatie vinden en dit is zelfs verder uitgedund per stad, provincie, nationaal park enz.

In deze app kan je informatie vinden, zoals:

  • things to do (bezichtigingen, activiteiten, avondleven, natuur enz.)
  • de lokale keuken (gerechten en drank) inclusief beschikbare restaurants
  • Hotels en hostels
  • Praktische informatie: transport, geld, parkeren, winkels, toerisme kantoor, valuta, weersvoorspellingen
  • Taalles

Alles wordt nader toegelicht en de bron van de informatie staat tevens netjes aangegeven.

3. Airbnb

Ik ga er vanuit dat je bekend bent met Airbnb. Twee jaar geleden heb ik deze site pas voor het eerst geprobeerd en ben er ondertussen fan van geworden. Ik kijk ook nog wel op Booking.com, maar Airbnb heeft mijn eerste voorkeur.

Mocht het je nog niet kennen: je kan bij particulieren een kamer / bus / hele woning huren voor vaak hele interessante prijzen.

Bron: Pixabay - Beste ReisApps
Bron: Pixabay – Beste ReisApps

4. Grab & Uber

Ook met deze partijen zal je wel bekend zijn. Ik ben nog vrij onbekend met deze prachtige oplossingen. In Maleisië werkt Grab (daar heb je geen Uber) echt ideaal. Makkelijk, snel en vooral zeer betaalbaar. Mocht je het nog niet kennen: het is eigenlijk een particuliere taxi en een stuk goedkoper dat de traditionele business.

Wat is jouw favoriet?

Nu ben ik natuurlijk erg benieuwd wat jou favoriete gratis reisapps zijn die hopelijk niet in mijn lijst staan. Deel je jouw tip op onze Facebook pagina?

Bron: Pixabay - Beste Travel Apps
Bron: Pixabay – Beste Travel Apps

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer