Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Zelf een plek ontdekken is geweldig, maar soms is het nóg leuker wanneer je op sleeptouw wordt genomen door een local. Dat hebben ze in Zwitserland ook goed begrepen! Met My Swiss Experience kun je kiezen uit meer dan 600 begeleide activiteiten.

My Swiss Experience: zo werkt het!

Om jouw ultieme beleving te vinden, hoef je alleen maar naar de site van My Switserland te gaan en de juiste vinkjes aan te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld selecteren op locatie, soort (denk bijvoorbeeld aan stedelijk, avontuur, culinair of natuur), seizoen, reisgezelschap en groepsgrootte. Vanuit daar kun je direct boeken.

Kun je niet kiezen? Bekijk mijn top 5

Natuurlijk is het onmogelijk om hier alle activiteiten te gaan noemen. Ik maak het je ook graag makkelijk, dus ik heb vijf highlights voor je uitgezocht. Nu moet ik wel zeggen dat mijn interesses vooral liggen bij hiken, wintersport, dieren en een lekker drankje, dus dat verklaart deze top 5 luid en duidelijk. De belevingen zijn echter zo uiteenlopend, dat ik me niet voor kan stellen dat er niet iets geweldigs voor je tussenzit.

1. Ontmoeting met een absint-brander in Boveresse

Val de Travers is de bakermat van absint. Philippe Martin stookt, net als zijn vader, van lokaal geplukte en gedroogde kruiden absint in zijn eigen huis. Hij laat je zien hoe dit proces verloopt, en er wordt uiteindelijk ongetwijfeld een glaasje geproefd van ‘de groene fee’.

Allemaal aan de Absint
Allemaal aan de Absint

2. Zelf de piste prepareren in Zermatt

Tsja, dit staat al een aantal jaar te fonkelen op mijn bucket-list, dus dit kon hier toch echt niet ontbreken. Wanneer de pistes aan het einde van de middag sluiten voor de skiërs en snowboarders, staat de pistebully al warm te draaien. Met deze experience mag je met hem mee om tot aan middernacht de piste weer klaar te maken voor de volgende heerlijke skidag. Vanzelfsprekend kun je dit alleen tijdens het skiseizoen in de winter doen.

Mee met de pistebully om de piste te prepareren
Mee met de pistebully om de piste te prepareren

3. Vollemaanwandeling in Lumbrein

Een wandeling in het donker is speciaal, maar het is toch wel fijn wanneer je wat ziet. Extra speciaal wordt het, als dat licht afkomstig is van de maan. Lokale gids Marco Curti is geschoold als wandel- en cultuurgids en neemt je mee in de bergen van Val Lumnezia. Marco spreekt Duits. Vindt alleen plaats bij, tsja, volle maan!

Volle maan in Lumnezia
Volle maan in Lumnezia

4. Alpacawandeling in Oberdorf

Hoe fantastisch is dat! Twee uur wandelen met een alpaca aan een touwtje. Voor wie ze niet kent: dat zijn de zuid-amerikaanse lama’s met het te gekke kapsel. Hier zie je er eentje:

Op pad met je alpaca
Op pad met je alpaca

Het wordt aangeprezen als de ultieme tocht met kinderen, maar als ik de kans krijg wil ik dit ook. Wat mij persoonlijk overigens hét hoogtepunt van de tocht lijkt, is dat je in de gondel gaat, samen met je alpaca! De alpaca’s mogen zelf kiezen bij wie ze gezellig instappen. Ik dacht overigens dat ze een grapje maakten, maar nee! Er zijn foto’s van:

Gezellig met je alpaca in de gondel
Gezellig met je alpaca in de gondel

5. Koerijtocht in Hemishofen

Ja, we zitten nu zo lekker in de dierenwereld, dat ik je deze ook niet wil onthouden. Dat is weer eens wat anders: niet op de rug van een paard, maar op de rug van een koe maak je deze tocht! Gewoon ernaast wandelen kan natuurlijk ook, maar het ziet er wel erg leuk uit.

Koeientrekking
Koeientrekking
Lekker op pad met je koe. Dit is toch geweldig?
Lekker op pad met je koe. Dit is toch geweldig?

Ben je benieuwd waar de foto met de ezeltjes gemaakt is? Kijk dan bij ezelwandeling maken. Kijken wat je verder allemaal kunt gaan doen? Ga dan snel naar My Swiss Experience op MySwitzerland.com

Bewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer