Ooit was het een bijenhotel. Vandaag vind je er een hooibed, met miniraampjes die uitgeven op de bergen van Jaun. In hooi slapen is niet alleen voor kinderen. Het ongeremde kan je ook beleven als volwassene.

Authentiek buitenleven

In het kleine dorpje Jaun, gelegen in de Gruyèrestreek van Zwitserland, kan je midden in de natuur de nacht van je leven hebben. Stro en romantiek, het lijkt op een scène uit een vervlogen film die tot ieders verbeelding spreekt, maar hier in het Zwitserse dal kan je het hooi nog van tussen je tenen trekken.

Hooibed
Mijn hooibed in Zwitserland. Eigen foto: Hilde Evens

Ontwaken doe je er met koebellen. Een overheerlijk ontbijt wordt buiten geserveerd. De buitenkeuken is gedecoreerd met blanke blokken hout en frivole gordijntjes. Het authentieke buitenleven proef je er op je bord. Douchen doe je op de boerderij, tussen haar wasmachine en zijn werkhuis.

Het authentieke buitenleven proef je er op je bord

Zes redenen waarom je kiest voor vijf sterren op de boerderij

1. Rust en stilte
Niemand die je stoort. Je beleeft de natuurgeluiden veel intenser: de wind speelt zijn lied door de bomen, de zon kust je in de ochtend en de bergen glimlachen je stilzwijgend toe.

2. Gevoel van vrijheid
Geen badge om de deur van je kamer te openen. Geen kamernummer om op te geven bij ontbijt. Geen avondklok.
Je wordt eraan herinnerd dat niets moet. Tijd kent geen grip op je.

3. Ontluikende geuren
Het boerenleven verzadigt je reukzintuig. De geur van het hooi roept een bijzonder gevoel op, dat vergelijkbaar is met vers gemaaid gras.
Onnoemelijk veel gezonder dan de uitlaatgassen in een stad.

4. Backpackers
Komen en gaan. Iedereen die gezakt wandelt, en voor enkele nachten een dak boven het hoofd zoekt.

5. Tortelduifjes
Kort bij elkaar, heerlijk stoeien in het hooi. Doe het ooit een keer in je leven!

6. Uniek
Je wil gewoon eens iets anders dan anders, iets nieuws, iets authentieks, iets aparts.

Veld met hooi
Vind de ultieme rust op het platteland. Foto: Peter Kleinau

Wil jij dit zelf ook ervaren? Kijk dan eens op www.schuweysbnb.ch


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

BBI Travel

De aantrekkingskracht van Catalonië

Catalonië biedt het hele jaar door een breed scala aan buitenactiviteiten aan de kust of in de bergen. Of je nu over natuurpaden wilt wandelen, mountainbiken, wildwatervaren of ecotoerisme wilt proberen. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een actieve vakantie in de natuur.. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer