klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De top vier gezondste plekken ter wereld

Door Redactie Mountainreporters

Nog geen geschikte vakantiebestemming gevonden? Ga dan eens op reis naar de volgende vier bestemmingen. Leuk om te gaan ontdekken waarom de inwoners gemiddeld nu juist dáár, zoveel ouder worden dan elders op de wereld. Wat is hun geheim?

1. Sardinië heeft lieflijke bergdorpjes

Op het prachtige Sardinië leven de meeste 100-jarige mannen. Ze wonen met name in de lieflijke bergdorpjes en het schijnt dat grotendeels het plantaardige dieet verantwoordelijk is voor hun lange leven. Vlees eten ze alleen tijdens de feestdagen en verder drinken ze geitenmelk die ontstekingsremmend werkt en hen beschermt tegen ziektes zoals Alzheimer. De herders in de bergen lopen zeker meer dan acht kilometer per dag achter hun schapen aan, wat natuurlijk veel cardiovasculaire voordelen geeft.

Sardegna
Sardinië (foto Pixabay)

In Costa Rica heeft men een concreet doel voor ogen, een Plan de Vida!

2. Ikaria met een heerlijk levensritme

Het Griekse eiland Ikaria geeft de inwoners gemiddeld zo’n acht jaar langer leven. Het is een heel klein eiland en er blijkt beduidend minder kanker, dementie en hartziektes voor te komen. Hier wordt het Mediterrane dieet gevolgd met als basis veel groenten, volle granen, bonen, aardappelen en dat alles met een flinke scheut olijfolie. Wanneer je hier op vakantie bent moet je je aanpassen aan een levensritme. Laat naar bed, de volgende ochtend ook later opstarten en in de middag een dutje doen. Wanneer je genoeg rust pakt op deze manier, verlaagt het ook je stresslevel, met als gevolg een gezonder hart. Lees hier alle artikelen en verhalen over Griekenland.

Ikaria ( foto Wikimedia)

3. Costa Rica met haar Plan de Vida

In Costa Rica heb je zelfs twee keer meer kans om de leeftijd van 90 te bereiken. Hier heeft men vaak een concreet doel voor ogen, een Plan de Vida! Ze werken er hard en ook tot op hoge leeftijd. Op die manier voelen de inwoners zich gewaardeerd en nodig. Tijdens je vakantie laat je dat Plan de Vida maar voor wat het is en ga je waarschijnlijk heerlijk surfen in dit paradijs! De zon helpt je hier zeker aan de benodigde vitamine D en qua eten kun je genieten van de echte maïstortilla’s met verse bonen. Deze plantaardige eiwitten zijn een stuk gezonder dan de eiwitten van dierlijke kom af. Lees ook: Slapen in een boomhut in Costa Rica

Costa Rica (foto Pixabay)

4. Okinawa en haar verse kruiden

Op dit eiland wonen de oudste vrouwen ter wereld. Het is het hoofdeiland van de Japanse Riukiu eilandengroep. De dames eten hier veel verse kruiden met geneeskrachtige eigenschappen. Lees ook dit artikel als je in kruiden bent geïnteresseerd. Ze stoppen ook met eten wanneer de buik vol is, ze eten van kleinere borden en drinken uit kleinere glazen. Uiteraard wordt er ook veel groene thee gedronken en is soja een belangrijk onderdeel in het dieet van Okinawa. Het helpt de darmflora gezond te houden. Verder wordt er ook regelmatig gemediteerd en daarvan weten we inmiddels allemaal wel dat het je stresslevel goed omlaag brengt.

Okinawa in Japan (foto Pixabay)

Bron: Het Laatste Nieuws | Hoofdfoto: Pixabay

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer