Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De top vier gezondste plekken ter wereld

Door Redactie Mountainreporters

Nog geen geschikte vakantiebestemming gevonden? Ga dan eens op reis naar de volgende vier bestemmingen. Leuk om te gaan ontdekken waarom de inwoners gemiddeld nu juist dáár, zoveel ouder worden dan elders op de wereld. Wat is hun geheim?

1. Sardinië heeft lieflijke bergdorpjes

Op het prachtige Sardinië leven de meeste 100-jarige mannen. Ze wonen met name in de lieflijke bergdorpjes en het schijnt dat grotendeels het plantaardige dieet verantwoordelijk is voor hun lange leven. Vlees eten ze alleen tijdens de feestdagen en verder drinken ze geitenmelk die ontstekingsremmend werkt en hen beschermt tegen ziektes zoals Alzheimer. De herders in de bergen lopen zeker meer dan acht kilometer per dag achter hun schapen aan, wat natuurlijk veel cardiovasculaire voordelen geeft.

Sardegna
Sardinië (foto Pixabay)

In Costa Rica heeft men een concreet doel voor ogen, een Plan de Vida!

2. Ikaria met een heerlijk levensritme

Het Griekse eiland Ikaria geeft de inwoners gemiddeld zo’n acht jaar langer leven. Het is een heel klein eiland en er blijkt beduidend minder kanker, dementie en hartziektes voor te komen. Hier wordt het Mediterrane dieet gevolgd met als basis veel groenten, volle granen, bonen, aardappelen en dat alles met een flinke scheut olijfolie. Wanneer je hier op vakantie bent moet je je aanpassen aan een levensritme. Laat naar bed, de volgende ochtend ook later opstarten en in de middag een dutje doen. Wanneer je genoeg rust pakt op deze manier, verlaagt het ook je stresslevel, met als gevolg een gezonder hart. Lees hier alle artikelen en verhalen over Griekenland.

Ikaria ( foto Wikimedia)

3. Costa Rica met haar Plan de Vida

In Costa Rica heb je zelfs twee keer meer kans om de leeftijd van 90 te bereiken. Hier heeft men vaak een concreet doel voor ogen, een Plan de Vida! Ze werken er hard en ook tot op hoge leeftijd. Op die manier voelen de inwoners zich gewaardeerd en nodig. Tijdens je vakantie laat je dat Plan de Vida maar voor wat het is en ga je waarschijnlijk heerlijk surfen in dit paradijs! De zon helpt je hier zeker aan de benodigde vitamine D en qua eten kun je genieten van de echte maïstortilla’s met verse bonen. Deze plantaardige eiwitten zijn een stuk gezonder dan de eiwitten van dierlijke kom af. Lees ook: Slapen in een boomhut in Costa Rica

Costa Rica (foto Pixabay)

4. Okinawa en haar verse kruiden

Op dit eiland wonen de oudste vrouwen ter wereld. Het is het hoofdeiland van de Japanse Riukiu eilandengroep. De dames eten hier veel verse kruiden met geneeskrachtige eigenschappen. Lees ook dit artikel als je in kruiden bent geïnteresseerd. Ze stoppen ook met eten wanneer de buik vol is, ze eten van kleinere borden en drinken uit kleinere glazen. Uiteraard wordt er ook veel groene thee gedronken en is soja een belangrijk onderdeel in het dieet van Okinawa. Het helpt de darmflora gezond te houden. Verder wordt er ook regelmatig gemediteerd en daarvan weten we inmiddels allemaal wel dat het je stresslevel goed omlaag brengt.

Okinawa in Japan (foto Pixabay)

Bron: Het Laatste Nieuws | Hoofdfoto: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer