Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De top vier gezondste plekken ter wereld

Door Redactie Mountainreporters

Nog geen geschikte vakantiebestemming gevonden? Ga dan eens op reis naar de volgende vier bestemmingen. Leuk om te gaan ontdekken waarom de inwoners gemiddeld nu juist dáár, zoveel ouder worden dan elders op de wereld. Wat is hun geheim?

1. Sardinië heeft lieflijke bergdorpjes

Op het prachtige Sardinië leven de meeste 100-jarige mannen. Ze wonen met name in de lieflijke bergdorpjes en het schijnt dat grotendeels het plantaardige dieet verantwoordelijk is voor hun lange leven. Vlees eten ze alleen tijdens de feestdagen en verder drinken ze geitenmelk die ontstekingsremmend werkt en hen beschermt tegen ziektes zoals Alzheimer. De herders in de bergen lopen zeker meer dan acht kilometer per dag achter hun schapen aan, wat natuurlijk veel cardiovasculaire voordelen geeft.

Sardegna
Sardinië (foto Pixabay)

In Costa Rica heeft men een concreet doel voor ogen, een Plan de Vida!

2. Ikaria met een heerlijk levensritme

Het Griekse eiland Ikaria geeft de inwoners gemiddeld zo’n acht jaar langer leven. Het is een heel klein eiland en er blijkt beduidend minder kanker, dementie en hartziektes voor te komen. Hier wordt het Mediterrane dieet gevolgd met als basis veel groenten, volle granen, bonen, aardappelen en dat alles met een flinke scheut olijfolie. Wanneer je hier op vakantie bent moet je je aanpassen aan een levensritme. Laat naar bed, de volgende ochtend ook later opstarten en in de middag een dutje doen. Wanneer je genoeg rust pakt op deze manier, verlaagt het ook je stresslevel, met als gevolg een gezonder hart. Lees hier alle artikelen en verhalen over Griekenland.

Ikaria ( foto Wikimedia)

3. Costa Rica met haar Plan de Vida

In Costa Rica heb je zelfs twee keer meer kans om de leeftijd van 90 te bereiken. Hier heeft men vaak een concreet doel voor ogen, een Plan de Vida! Ze werken er hard en ook tot op hoge leeftijd. Op die manier voelen de inwoners zich gewaardeerd en nodig. Tijdens je vakantie laat je dat Plan de Vida maar voor wat het is en ga je waarschijnlijk heerlijk surfen in dit paradijs! De zon helpt je hier zeker aan de benodigde vitamine D en qua eten kun je genieten van de echte maïstortilla’s met verse bonen. Deze plantaardige eiwitten zijn een stuk gezonder dan de eiwitten van dierlijke kom af. Lees ook: Slapen in een boomhut in Costa Rica

Costa Rica (foto Pixabay)

4. Okinawa en haar verse kruiden

Op dit eiland wonen de oudste vrouwen ter wereld. Het is het hoofdeiland van de Japanse Riukiu eilandengroep. De dames eten hier veel verse kruiden met geneeskrachtige eigenschappen. Lees ook dit artikel als je in kruiden bent geïnteresseerd. Ze stoppen ook met eten wanneer de buik vol is, ze eten van kleinere borden en drinken uit kleinere glazen. Uiteraard wordt er ook veel groene thee gedronken en is soja een belangrijk onderdeel in het dieet van Okinawa. Het helpt de darmflora gezond te houden. Verder wordt er ook regelmatig gemediteerd en daarvan weten we inmiddels allemaal wel dat het je stresslevel goed omlaag brengt.

Okinawa in Japan (foto Pixabay)

Bron: Het Laatste Nieuws | Hoofdfoto: Pixabay

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer