Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Wat is jouw nummer één?

Door: Pauline van der Waal

Je had ‘m vast al, een lijstje met landen of plekken die je graag zou willen bezoeken. Nu we even niet mogen reizen, wordt dat verlangen misschien alleen nog maar groter. Want wat zullen we blij zijn als we straks weer op pad mogen… Voor wat inspiratie voor alle thuiszitters: tien plekken die je in je leven gezien moet hebben!

1. Salar De Uyuni – Bolivia

Salar de Uyuni is de grootste zoutvlakte ter wereld. De vlakte ligt in Bolivia op een plateau van 3650 meter hoogte en is maar liefst 10.582 km² groot. Er is een treinenkerkhof, een zouthotel en heuvel met enorme cactussen. Verder is er vooral veel… niks!

Lees meer over reizen in Bolivia.

2. Angkor Wat – Cambodja

Angkor Wat is een enorm tempelcomplex in Cambodja. Met 162,6 hectare is het het grootste religieuze monument ter wereld. Gebouwd in de twaalfde eeuw en bij het grote publiek écht bekend geworden door de Tomb Raider films.

Op naar Ankor Wat! Foto: Pauline van der Waal
Op naar Ankor Wat! Foto: Pauline van der Waal

En zo ziet het eruit wanneer Lara Croft ter plaatse is.

3. Petra – Jordanië

Petra was de Griekse naam van de hoofdstad van de Nabateeërs. De stad ligt verscholen tussen de rotsen en veel gebouwen zijn zelfs volledig uitgehakt in de rotsen. Vaak waren dat graftombes. Om alles goed te zien, moet je minimaal twee dagen uittrekken. En je goede wandelschoenen meenemen.

Petra in Jordanië. Foto: Pauline van der Waal
Petra in Jordanië. Foto: Pauline van der Waal

Natuurlijk ook even met onvermijdelijk muziekje!

4. Namibië – Sossusvlei & Dune 45

Sossusvlei, Deadvlei en Dune 45 zijn de bekendste plekken van Namibië. En niet voor niets. De dode bomen zijn enorm fotogeniek, evenals de duin met z’n karakteristieke lijnenspel.

Wist je trouwens dat er ergens in de woestijn van Namibië (niemand weet waar precies) onophoudelijk “Africa” van Toto uit de speakers galmt?

Sossusvlei in Namibië. Afbeelding van Jürgen Bierlein via Pixabay
Sossusvlei in Namibië. Afbeelding van Jürgen Bierlein via Pixabay
De beroemde Dune 45. Afbeelding van Jürgen Bierlein via Pixabay
De beroemde Dune 45. Afbeelding van Jürgen Bierlein via Pixabay

Lees hier het reisverslag van een geweldige reis naar Namibië.

5. Galapagoseilanden – Ecuador

Charles Darwin bezocht Galapagos in september 1835. Op basis van wat hij vond op de eilanden en de verschillen tussen verschillende dieren van dezelfde soort, ontwikkelde hij zijn evolutietheorie. Hij schreef daarover in 1859 On the Origin of Species. De eilanden zijn uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

Nou, ze zijn in ieder geval niet bang op de Galapagos... Foto: Pauline van der Waal
Nou, ze zijn in ieder geval niet bang op de Galapagos… Foto: Pauline van der Waal

6. Machu Picchu – Peru

Hoog in de bergen van Peru ligt de oude Incastad Machu Picchu. In 1866 werd deze heilige stad herontdekt nadat deze ergens in de 16e eeuw werd verlaten. De Incabeschaving is nergens zo goed te zien en voor te stellen als in deze ruïnes.

Je kunt naar Machu Picchu via de bekende Inca Trail, maar de alternatieve Salkantay Trail is ook een tip.

We hebben het gered! Zicht op Machu Picchu. Foto: Pauline van der Waal
We hebben het gered! Zicht op Machu Picchu. Foto: Pauline van der Waal

Lees alles over Machu Picchu.

7. Noorderlicht – IJsland

Het Noorderlicht zien kan op veel plekken, als het maar noordelijk genoeg gelegen is. Toch hebben we specifiek gekozen voor IJsland, omdat dat verder ook een geweldige en bijzonder land is. En dus een plaats op dit lijstje verdient.

Het Noorderlicht in Fins Lapland. Foto: Edwin Hagenouw

Lees meer over het Noorderlicht of alle artikelen over IJsland.

8. Serengeti & Ngorongoro – Tanzania

Gek op dieren? Dan moet de Ngorongorokrater en de Serengeti zeker op je lijstje. Leeuwen, zebra’s, giraffes, olifanten en als je geluk hebt een cheeta, luipaard of neushoorn. Op safari naar de Big Five is hier geweldig.

Leeuwin in Serengeti. Foto: Pauline van der Waal
Leeuwin in Serengeti. Foto: Pauline van der Waal

Lees hier alles over safari’s in Tanzania.

9. Patagonië – Chili (en Argentinië)

Het zuiden van Chili en Argentinië is geweldig! Voor enthousiaste hikers is de ‘W’ naar Torres del Paine een absolute must. Waarom? Je hoeft alleen onderstaande foto maar te bekijken, toch?

Torres del Paine. Foto: Ilse Nijhof
Torres del Paine. Foto: Ilse Nijhof

Lees alles over Patagonië

10. Great Barrier Reef – Australië

Tot slot reizen we nog even naar de andere kant van de wereld. Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. Zo zijn er meer dan 2.900 verschillende riffen en 900 eilanden, die zich uitstrekken over een gebied van ongeveer 334.400 vierkante kilometer. Het rif ligt voor de kust van Queensland in Noord-Oost Australië.

Heart Rif in het Great Barrier Reef. Afbeelding van alicia3690 via Pixabay
Heart Rif in het Great Barrier Reef. Afbeelding van alicia3690 via Pixabay

Lees alles over Australië.

Wauw, dat waren ze al! Natuurlijk zijn er nog veel meer te gekke plekken op de wereld. Welke miste jij in het rijtje? Laat je reactie hieronder achter, dan maken we snel een lijstje voor de nummers 11 tot en met 20!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer