Is dit de meest indrukwekkende film over een klimdrama?

Door Edwin Hagenouw 

Als mountainreporters laten we ons graag inspireren door mensen die het uiterste uit zichzelf weten te halen en de grenzen van het mogelijke verkennen. Natuurlijk kan het dan ook helemaal mis gaan zoals je kunt zien in de documentaire Touching the Void. Wij zijn enorm onder de indruk van het verhaal en de film en kunnen ons helemaal vinden in de IMDB score van 8.1. Neem wel even uitgebreid de tijd, want deze indrukwekkende film duurt maar liefst 2,5 uur.

een waargebeurd klimdrama in de Cordillera Huayhuash in de Andes van Peru

Touching the Void is een documentaire gebaseerd op de succesroman Touching the Void (in het Nederlandse vertaald in Over de Rand) van Joe Simpson. Deze bergfilm gaat over een waargebeurd klimdrama op de flanken van de Siula Grande in de Cordillera Huayhuash in de Andes van Peru. Joe breekt tijdens de afdaling net onder de top van deze moeilijke en onbekende berg zijn been. Zijn klimpartner Simon Yates probeert hem aanvankelijk van de berg te laten zakken, maar bij deze poging stort Joe de diepte in. Hij wordt voor dood achtergelaten.

Boney M

Gedurende de tijd dat hij in een ijltoestand verkeerde had Joe gehoorshallucinaties van Boney M’s lied Brown Girl in the Ring, een nummer dat hij haatte. Hij was bang te zullen sterven met dit nummer in zijn hoofd.

De film combineert documentairemateriaal met interviews met Simpson, Yates en Richard Hawking die door de acteurs Brendan Mackey, Nicholas Aaron en Ollie Ryall gespeeld worden in de reconstructie van het drama. De film is geregisseerd door Kevin MacDonald. IMDB: 8.1


Bekijk hier meer bijzondere outdoor video’s


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.