sponsorberichtSaalbach

De komende week wordt het onbestendig in de Alpen. Van de week gaan volgende storingen steeds weer voor neerslag zorgen. We blijven een beetje in het grens (overgangs) gebied van polaire jet en frontale zone met in het zuiden de zachtere en ten noorden daarvan de kouder luchtmassa’ waarbij dan weer wat zachtere (dinsdag en donderdag) en dan weer koudere lucht (woensdag en vrijdag) over de Alpen uitstroomt. Pre-frontaal komt donderdag dan ook de Südföhn er tijdelijk weer in op nadering van een volgend actief koufront op vrijdag.

Met de continue aanvoer van vochtige maritiem polaire luchtmassa gaat er vooral in de Nordweststau gebieden weer het nodige aan neerslag vallen. Tot het einde van de week berekenen de weermodellen neerslaghoeveelheden die oplopen tot 40 a 130 mm en lokaal met optimale Stau ook nog meer!

Kaiserwetter!

Begin volgende week krijgen we te maken met stijgende luchtdruk onder invloed van een van west naar oost inschuivend hoog boven de Middellandse Zee. Daarmee zoekt de hoogtestroming met het vorderen van de week geleidelijk de zuidwest hoek op en gaan de temperaturen vooral in de bergen weer in de lift. De wintersporters mogen zich dan gaan verheugen op optimale wintersport condities en van de sneeuw die er in overmaat ligt. Mede ook door de lage dauwpunten en nog vrij lage stand van de januarizon zullen de sneeuw en piste condities prima zijn en blijven!


Het zeer uitgebreide weer lees je op: www.alpenweerman.nl en meer wintersport vind je op www.snowrepublic.nl


Vind je dit artikel interessant? Lees dan ook:

 • Het Acongacua klimseizoen is van start gegaan!
  Het Acongacua klimseizoen is gestart! Door:...
 • Citytrip Noorwegen
  Dé citytrip voor outdoorfans: Bergen in Noorwegen
  Citytrips voor outdoorfans Door Marloes van...
 • Ioannina Epirus Pamvotida meer
  De 9 hoogtepunten van Epirus in Griekenland
  Epirus: een onontdekt stukje Griekenland Door...
 • Mountainreporters sneeuwschoenwandelen
  Wat dacht je van een sneeuwschoenwandeling?
  Wat dacht je van een...

advertentieSpanje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here