Advertentie

Askja Reizen

De komende week wordt het onbestendig in de Alpen. Van de week gaan volgende storingen steeds weer voor neerslag zorgen. We blijven een beetje in het grens (overgangs) gebied van polaire jet en frontale zone met in het zuiden de zachtere en ten noorden daarvan de kouder luchtmassa’ waarbij dan weer wat zachtere (dinsdag en donderdag) en dan weer koudere lucht (woensdag en vrijdag) over de Alpen uitstroomt. Pre-frontaal komt donderdag dan ook de Südföhn er tijdelijk weer in op nadering van een volgend actief koufront op vrijdag.

Met de continue aanvoer van vochtige maritiem polaire luchtmassa gaat er vooral in de Nordweststau gebieden weer het nodige aan neerslag vallen. Tot het einde van de week berekenen de weermodellen neerslaghoeveelheden die oplopen tot 40 a 130 mm en lokaal met optimale Stau ook nog meer!

Kaiserwetter!

Begin volgende week krijgen we te maken met stijgende luchtdruk onder invloed van een van west naar oost inschuivend hoog boven de Middellandse Zee. Daarmee zoekt de hoogtestroming met het vorderen van de week geleidelijk de zuidwest hoek op en gaan de temperaturen vooral in de bergen weer in de lift. De wintersporters mogen zich dan gaan verheugen op optimale wintersport condities en van de sneeuw die er in overmaat ligt. Mede ook door de lage dauwpunten en nog vrij lage stand van de januarizon zullen de sneeuw en piste condities prima zijn en blijven!


Het zeer uitgebreide weer lees je op: www.alpenweerman.nl en meer wintersport vind je op www.snowrepublic.nl


Vind je dit artikel interessant? Lees dan ook:

 • Illustratie van het levendige Kathmandu bij Boudhanath Stupa
  Reisverslag Nepal off the beaten track: de Pike Peak Trail
  Nepal off the beaten track:...
 • Oman - Sabrina Gaudio
  Bergavontuur, dunebashing en waterpret in Oman
  Bergavontuur, dunebashing en waterpret in...
 • Poepen met een view Livigno
  Gratis overnachten op de top van de bergen in Livigno
  Gratis overnachten op de top...
 • Sneeuw in plaats van regen betekend 'even' schuiven! Foto: Proefhotel
  Wij runnen een proefhotel in Oostenrijk. Lees hier over onze ervaringen!
  Wij runnen een proefhotel in...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in