klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De depressie genaamd Wolfgang ligt vandaag boven de Noorse zee. Een samenhangend koufront trekt dan ook vandaag over de Alpen heen. Hierdoor zal het vooral aan de noordkant gaan afkoelen en sneeuw tot in de hogere dalen brengen.

Vooral aan de noordkant van de Alpenhoofdkam valt met de noordwestelijke hoogtestroming neerslag van betekenis. Met het instromen van de koudere lucht daalt de sneeuwvalgrens er tot 2000 a 1800 meter en het nulgraden niveau naar 2700 tot 2200 meter.

Op dit moment is het prima wintersporten op de diverse gletsjers. In Kaprun op de Kitzsteinhorn is het dan ook prima vertoeven en uitstekende condities.
Vanaf woensdag zal het weer wat warmer gaan worden wat wordt veroorzaakt door een Azorenhoog waardoor er dus warmere lucht binnen zal gaan stromen. Zonnige condities dus maar wel met enkele wolkenvelden.

Wat het later in de week doet lees je op Alpenweerman.nl

Bewaren

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer