Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De depressie genaamd Wolfgang ligt vandaag boven de Noorse zee. Een samenhangend koufront trekt dan ook vandaag over de Alpen heen. Hierdoor zal het vooral aan de noordkant gaan afkoelen en sneeuw tot in de hogere dalen brengen.

Vooral aan de noordkant van de Alpenhoofdkam valt met de noordwestelijke hoogtestroming neerslag van betekenis. Met het instromen van de koudere lucht daalt de sneeuwvalgrens er tot 2000 a 1800 meter en het nulgraden niveau naar 2700 tot 2200 meter.

Op dit moment is het prima wintersporten op de diverse gletsjers. In Kaprun op de Kitzsteinhorn is het dan ook prima vertoeven en uitstekende condities.
Vanaf woensdag zal het weer wat warmer gaan worden wat wordt veroorzaakt door een Azorenhoog waardoor er dus warmere lucht binnen zal gaan stromen. Zonnige condities dus maar wel met enkele wolkenvelden.

Wat het later in de week doet lees je op Alpenweerman.nl

Bewaren

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer