De depressie genaamd Wolfgang ligt vandaag boven de Noorse zee. Een samenhangend koufront trekt dan ook vandaag over de Alpen heen. Hierdoor zal het vooral aan de noordkant gaan afkoelen en sneeuw tot in de hogere dalen brengen.

Vooral aan de noordkant van de Alpenhoofdkam valt met de noordwestelijke hoogtestroming neerslag van betekenis. Met het instromen van de koudere lucht daalt de sneeuwvalgrens er tot 2000 a 1800 meter en het nulgraden niveau naar 2700 tot 2200 meter.

Op dit moment is het prima wintersporten op de diverse gletsjers. In Kaprun op de Kitzsteinhorn is het dan ook prima vertoeven en uitstekende condities.
Vanaf woensdag zal het weer wat warmer gaan worden wat wordt veroorzaakt door een Azorenhoog waardoor er dus warmere lucht binnen zal gaan stromen. Zonnige condities dus maar wel met enkele wolkenvelden.

Wat het later in de week doet lees je op Alpenweerman.nl

Bewaren

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer