Ga naar deze unieke bijeenkomst met Jane Goodall in Den Bosch

Door Edwin Hagenouw | Fan van Jane Goodall

‘Samen delen we één huis, de aarde. Die moeten we koesteren’. Dr. Jane Goodall, de wereldberoemde primatoloog en UN Messenger of Peace komt naar Nederland om haar ervaringen, gedachtegoed en hoop voor de toekomst te delen. Kom luisteren hoe zij vertelt over de onlosmakelijke verbondenheid van mens, dier en natuur en haar hoop voor een toekomst waarbij wij allen in harmonie samen onze enige aarde delen.

 “The small choices we make each day can lead to the kind of world that we all want for the future“ – dr. Jane Goodall

Langslopende primatenonderzoek

Bijna 60 jaar geleden vertrok Jane Goodall als jonge pionier om in Tanzania de nog vrijwel onbekende chimpansees te bestuderen. Nog nooit had iemand succesvol wilde chimpansees bestudeerd en bovendien was het in 1960 als vrouw uitzonderlijk om carrière te maken of de wijde wereld in te trekken.

Jane reikt haar hand uit naar baby chimpansee Flint

Jane’s onderzoek zou veel succesvoller worden dan men ooit had kunnen bedenken, en is nu het langstlopende primatenonderzoek. Wereldwijd raken mensen, tot op de dag van vandaag, via haar onderzoek gefascineerd door deze meest aan de mens verwante diersoort, de chimpansee.


Bekijk ook de documentaire JANE, over het leven van Jane Goodall, op Netflix.


Geef de aarde terug aan onze kinderen

In 1986 besefte Jane dat de chimpansees en hun leefgebieden in gevaar zijn. Voortaan zou zij als activiste de wereld rondreizen om mensen bewust te maken en aan te zetten tot de bescherming van onze kwetsbare natuur.  We hebben al genoeg vernietigd, het is tijd dat we de aarde aan onze kinderen teruggeven.

De hoop voor de toekomst ligt in de handen van de jeugd. Door middel van Jane’s wereldwijde Roots & Shoots programma inspireert zij jongeren om zich in te zetten voor een betere leefomgeving. Met het doel dat deze nieuwe generatie pioniers de empathische leiders van de toekomst worden en haar gedachtegoed voortzetten.

Laat je inspireren door pionier Jane Goodall en mis haar lezing op 7 december 2019 in Den Bosch niet!

Ieder individu kan een positief verschil maken voor  de toekomst van ons enige thuis: onze aarde, Laat je inspireren door pionier Jane Goodall en mis haar lezing op 7 december 2019 in Den Bosch niet!

Dr. Jane Goodall komt naar Nederland

Dit jaar wordt het ‘Jane85-jaar’ gevierd. Ter ere van deze mooie gelegenheid komt naast dr. Jane Goodall ook wereldberoemde fotograaf Frans Lanting naar Nederland. Zaterdagavond 7 december, live in Mainstage ’s-Hertogenbosch, vertelt Jane haar verhaal en gaat met bijzondere gast Frans Lanting in gesprek over haar werk, ervaringen en actuele gebeurtenissen.

Jane Goodall

Raak geïnspireerd door de persoonlijke verhalen van deze pioneers, een lifechanging experience voor jong en oud. Zorg dat je erbij bent! Met jouw tickets steun jij direct het werk van Jane Goodall. Bij het kopen van een ticket doe je automatisch een donatie die bijdraagt aan de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden. Help jij wees chimpansee Kabi in Congo, zorg jij dat de rangers valstrikken kunnen verwijderen in Oeganda, bescherm jij Gombe National park in Tanzania, koop jij een stuk land voor chimpansee opvangcentrum in Zuid-Afrika of plant jij bomen met de Roots & Shoots jongeren in Burundi? Welke specifiek project in Afrika je ook kiest je ontvangt daarvoor een certificaat en informatie. Klik hier voor meer informatie over de projecten.

Bij het kopen van een ticket doe je automatisch een donatie die bijdraagt aan de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden

Wij van Mountainreporters zijn vanzelfsprekend aanwezig bij deze bijzondere avond. Wij kijken er nu al enorm naar uit. Wil jij er ook bij zijn? Koop dan je kaarten via de onderstaande button. We zien je graag op 7 december in Den Bosch! Deze bijeenkomst is mogelijk gemaakt door het Jane Goodall Instituut Nederland.

Jane Goodall Instituut

Koop hier je tickets voor Jane Goodall in Den Bosch

Hoofdfoto, Jane Goodall in december 2018: @Vincent Calmel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

BBI Travel

De aantrekkingskracht van Catalonië

Catalonië biedt het hele jaar door een breed scala aan buitenactiviteiten aan de kust of in de bergen. Of je nu over natuurpaden wilt wandelen, mountainbiken, wildwatervaren of ecotoerisme wilt proberen. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een actieve vakantie in de natuur.. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer