klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Ga naar deze unieke bijeenkomst met Jane Goodall in Den Bosch

Door Edwin Hagenouw | Fan van Jane Goodall

‘Samen delen we één huis, de aarde. Die moeten we koesteren’. Dr. Jane Goodall, de wereldberoemde primatoloog en UN Messenger of Peace komt naar Nederland om haar ervaringen, gedachtegoed en hoop voor de toekomst te delen. Kom luisteren hoe zij vertelt over de onlosmakelijke verbondenheid van mens, dier en natuur en haar hoop voor een toekomst waarbij wij allen in harmonie samen onze enige aarde delen.

 “The small choices we make each day can lead to the kind of world that we all want for the future“ – dr. Jane Goodall

Langslopende primatenonderzoek

Bijna 60 jaar geleden vertrok Jane Goodall als jonge pionier om in Tanzania de nog vrijwel onbekende chimpansees te bestuderen. Nog nooit had iemand succesvol wilde chimpansees bestudeerd en bovendien was het in 1960 als vrouw uitzonderlijk om carrière te maken of de wijde wereld in te trekken.

Jane reikt haar hand uit naar baby chimpansee Flint

Jane’s onderzoek zou veel succesvoller worden dan men ooit had kunnen bedenken, en is nu het langstlopende primatenonderzoek. Wereldwijd raken mensen, tot op de dag van vandaag, via haar onderzoek gefascineerd door deze meest aan de mens verwante diersoort, de chimpansee.


Bekijk ook de documentaire JANE, over het leven van Jane Goodall, op Netflix.


Geef de aarde terug aan onze kinderen

In 1986 besefte Jane dat de chimpansees en hun leefgebieden in gevaar zijn. Voortaan zou zij als activiste de wereld rondreizen om mensen bewust te maken en aan te zetten tot de bescherming van onze kwetsbare natuur.  We hebben al genoeg vernietigd, het is tijd dat we de aarde aan onze kinderen teruggeven.

De hoop voor de toekomst ligt in de handen van de jeugd. Door middel van Jane’s wereldwijde Roots & Shoots programma inspireert zij jongeren om zich in te zetten voor een betere leefomgeving. Met het doel dat deze nieuwe generatie pioniers de empathische leiders van de toekomst worden en haar gedachtegoed voortzetten.

Laat je inspireren door pionier Jane Goodall en mis haar lezing op 7 december 2019 in Den Bosch niet!

Ieder individu kan een positief verschil maken voor  de toekomst van ons enige thuis: onze aarde, Laat je inspireren door pionier Jane Goodall en mis haar lezing op 7 december 2019 in Den Bosch niet!

Dr. Jane Goodall komt naar Nederland

Dit jaar wordt het ‘Jane85-jaar’ gevierd. Ter ere van deze mooie gelegenheid komt naast dr. Jane Goodall ook wereldberoemde fotograaf Frans Lanting naar Nederland. Zaterdagavond 7 december, live in Mainstage ’s-Hertogenbosch, vertelt Jane haar verhaal en gaat met bijzondere gast Frans Lanting in gesprek over haar werk, ervaringen en actuele gebeurtenissen.

Jane Goodall

Raak geïnspireerd door de persoonlijke verhalen van deze pioneers, een lifechanging experience voor jong en oud. Zorg dat je erbij bent! Met jouw tickets steun jij direct het werk van Jane Goodall. Bij het kopen van een ticket doe je automatisch een donatie die bijdraagt aan de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden. Help jij wees chimpansee Kabi in Congo, zorg jij dat de rangers valstrikken kunnen verwijderen in Oeganda, bescherm jij Gombe National park in Tanzania, koop jij een stuk land voor chimpansee opvangcentrum in Zuid-Afrika of plant jij bomen met de Roots & Shoots jongeren in Burundi? Welke specifiek project in Afrika je ook kiest je ontvangt daarvoor een certificaat en informatie. Klik hier voor meer informatie over de projecten.

Bij het kopen van een ticket doe je automatisch een donatie die bijdraagt aan de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden

Wij van Mountainreporters zijn vanzelfsprekend aanwezig bij deze bijzondere avond. Wij kijken er nu al enorm naar uit. Wil jij er ook bij zijn? Koop dan je kaarten via de onderstaande button. We zien je graag op 7 december in Den Bosch! Deze bijeenkomst is mogelijk gemaakt door het Jane Goodall Instituut Nederland.

Jane Goodall Instituut

Koop hier je tickets voor Jane Goodall in Den Bosch

Hoofdfoto, Jane Goodall in december 2018: @Vincent Calmel

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer