Ga naar deze unieke bijeenkomst met Jane Goodall in Den Bosch

Door Edwin Hagenouw | Fan van Jane Goodall

‘Samen delen we één huis, de aarde. Die moeten we koesteren’. Dr. Jane Goodall, de wereldberoemde primatoloog en UN Messenger of Peace komt naar Nederland om haar ervaringen, gedachtegoed en hoop voor de toekomst te delen. Kom luisteren hoe zij vertelt over de onlosmakelijke verbondenheid van mens, dier en natuur en haar hoop voor een toekomst waarbij wij allen in harmonie samen onze enige aarde delen.

 “The small choices we make each day can lead to the kind of world that we all want for the future“ – dr. Jane Goodall

Langslopende primatenonderzoek

Bijna 60 jaar geleden vertrok Jane Goodall als jonge pionier om in Tanzania de nog vrijwel onbekende chimpansees te bestuderen. Nog nooit had iemand succesvol wilde chimpansees bestudeerd en bovendien was het in 1960 als vrouw uitzonderlijk om carrière te maken of de wijde wereld in te trekken.

Jane reikt haar hand uit naar baby chimpansee Flint

Jane’s onderzoek zou veel succesvoller worden dan men ooit had kunnen bedenken, en is nu het langstlopende primatenonderzoek. Wereldwijd raken mensen, tot op de dag van vandaag, via haar onderzoek gefascineerd door deze meest aan de mens verwante diersoort, de chimpansee.


Bekijk ook de documentaire JANE, over het leven van Jane Goodall, op Netflix.


Geef de aarde terug aan onze kinderen

In 1986 besefte Jane dat de chimpansees en hun leefgebieden in gevaar zijn. Voortaan zou zij als activiste de wereld rondreizen om mensen bewust te maken en aan te zetten tot de bescherming van onze kwetsbare natuur.  We hebben al genoeg vernietigd, het is tijd dat we de aarde aan onze kinderen teruggeven.

De hoop voor de toekomst ligt in de handen van de jeugd. Door middel van Jane’s wereldwijde Roots & Shoots programma inspireert zij jongeren om zich in te zetten voor een betere leefomgeving. Met het doel dat deze nieuwe generatie pioniers de empathische leiders van de toekomst worden en haar gedachtegoed voortzetten.

Laat je inspireren door pionier Jane Goodall en mis haar lezing op 7 december 2019 in Den Bosch niet!

Ieder individu kan een positief verschil maken voor  de toekomst van ons enige thuis: onze aarde, Laat je inspireren door pionier Jane Goodall en mis haar lezing op 7 december 2019 in Den Bosch niet!

Dr. Jane Goodall komt naar Nederland

Dit jaar wordt het ‘Jane85-jaar’ gevierd. Ter ere van deze mooie gelegenheid komt naast dr. Jane Goodall ook wereldberoemde fotograaf Frans Lanting naar Nederland. Zaterdagavond 7 december, live in Mainstage ’s-Hertogenbosch, vertelt Jane haar verhaal en gaat met bijzondere gast Frans Lanting in gesprek over haar werk, ervaringen en actuele gebeurtenissen.

Jane Goodall

Raak geïnspireerd door de persoonlijke verhalen van deze pioneers, een lifechanging experience voor jong en oud. Zorg dat je erbij bent! Met jouw tickets steun jij direct het werk van Jane Goodall. Bij het kopen van een ticket doe je automatisch een donatie die bijdraagt aan de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden. Help jij wees chimpansee Kabi in Congo, zorg jij dat de rangers valstrikken kunnen verwijderen in Oeganda, bescherm jij Gombe National park in Tanzania, koop jij een stuk land voor chimpansee opvangcentrum in Zuid-Afrika of plant jij bomen met de Roots & Shoots jongeren in Burundi? Welke specifiek project in Afrika je ook kiest je ontvangt daarvoor een certificaat en informatie. Klik hier voor meer informatie over de projecten.

Bij het kopen van een ticket doe je automatisch een donatie die bijdraagt aan de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden

Wij van Mountainreporters zijn vanzelfsprekend aanwezig bij deze bijzondere avond. Wij kijken er nu al enorm naar uit. Wil jij er ook bij zijn? Koop dan je kaarten via de onderstaande button. We zien je graag op 7 december in Den Bosch! Deze bijeenkomst is mogelijk gemaakt door het Jane Goodall Instituut Nederland.

Jane Goodall Instituut

Koop hier je tickets voor Jane Goodall in Den Bosch

Hoofdfoto, Jane Goodall in december 2018: @Vincent Calmel

Little America

Reizen naar USA en Canada


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer