Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

Win de bergen trilogie van Paolo Cognetti

Door Edwin Hagenouw | In samenwerking met De Bezige Bij

Waar zijn we naar op zoek wanneer we op reis gaan? Deze vraag staat centraal in Zonder de top te bereiken, dat is geschreven in de traditie van de grote reisliteratuur en vertelt over Dolpa, een afgelegen gebied in de Himalaya.
Het is een boek over hoe een man tot inzichten komt op vijfduizend meter hoogte door één voet voor de andere te zetten.

Zonder de top te bereiken

Hij reist door een land dat onaangetast is door de moderne tijd, vergezeld door een ezel en Peter Matthiessens reisklassieker De sneeuwluipaard. Maar Zonder de top te bereiken is meer dan een reisverslag: het is een eerlijke vertelling over iemand die probeert zijn grenzen te vinden, die vele oude zekerheden ziet vervagen en die de pracht ontdekt in kleine zaken, zoals een onverwachte ontmoeting met een Tibetaanse hond.

De hoofdpersoon zoekt balans in zijn leven en vindt die in de schoonheid van de natuur. Zonder de top te bereiken vervolledigt het drieluik dat Paolo Cognetti schreef over de bergen. Eerder verschenen de wereldwijde bestsellers De acht bergen en De buitenjongen. In Zonder de top te bereiken neemt Paolo Cognetti afscheid van zijn jeugd en brengt hij een onweerstaanbare ode aan de natuur.

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is scheikundige en gefrustreerd door zijn werk in een fabriek. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen.

Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Valle d’Aosta waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.

De hoofdpersoon van De buitenjongen is een eenzame man van in de dertig. Zijn leven in Milaan is vastgelopen en hij mist de bergen van zijn jeugd, waar hij al tien jaar niet meer is geweest. Daarom besluit hij een hut te huren op tweeduizend meter hoogte en een paar maanden lang te leven op een manier waar hij vroeger stiekem van droomde: zielsalleen, omringd door wat dieren en zijn favoriete boeken.

Het leven in de bergen is eenvoudig, hij hakt hout, legt een tuin aan, maakt vuur. En langzamerhand sterkt hij aan en herontdekt hij wat hij in de loop der jaren was verloren. Wekenlang ziet hij niemand, tot er ineens toch een gestalte opdoemt.

WIN DRIE BOEKEN VAN PAOLO COGNETTI

Mountainreporters is fan van de boeken van Paolo en we zijn dat ook super blij dat we samen met uitgeverij De Bezige Bij het totale drieluik kunnen verloten onder onze lezers.

Hoe doe je mee?

 1. Vertel in een reactie onder dit artikel (of op onze Facebookpagina) waarom jij dit drieluik wil winnen of aan wie je deze boeken zou willen schenken.
 2. Like onze Facebookpagina > klik hier
 3. Deel dit bericht op Facebook > klik hier

Deze win-actie heeft een looptijd tot en met 15 februari 2020


Paolo Cognetti
Paolo Cognetti. Foto: Stephan Vanfleteren

Paolo Cognetti (Milaan, 1978) is een Italiaanse schrijver en filmmaker.

Hij begon een studie wiskunde aan de universiteit maar stapte vervolgens over naar de filmacademie van Milaan, de Civica Scuola di Cinema «Luchino Visconti», alwaar hij in 1999 afstudeerde. Sinds 2004 maakt hij documentaires.

Paolo Cognetti brak op zijn dertigste radicaal met zijn oude bestaan. Als berooide documentairemaker en schrijver, pendelend tussen Milaan en New York, trok hij zich terug in het verlaten bergdorpje Estoul, in het Aosta-dal. Daar, op 1800 meter hoogte in een noordwestelijke uithoek van Italië, wijdde hij zich uitsluitend nog aan schrijven. Het bleek een gouden greep. Paolo brak definitief door met De acht bergen. De rechten werden verkocht aan veertig landen en het boek werd bekroond met de prestigieuze Premio Strega, de Premio Strega Giovani en de Prix Médicis étranger.

Gebonden | 144 pag. | €18.99 | ISBN 978 94 031 8180 6 | Ook verkrijgbaar als ebook
Oorspronkelijke titel: Senza mai arrivare in cima | Vertaling: Yond Boeke en Patty Krone
Omslagontwerp: Moker Ontwerp | Auteursfoto: Stephan Vanfleteren


Je kunt de boeken van Paola Cognetti natuurlijk ook gewoon bestellen op www.debezigebij.nl


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

19 Reactie op “WIN-ACTIE: Win het bergen-drieluik van Paolo Cognetti”

 • Gea
  9 februari 2020 at 20:04

  Ik kan niet wachten om ze te lezen 🤞
  Zelfs mijn vriend, zal dit lezen , prachtig herkenbaar, natuur 🍀
  Ik waag een kans

 • berna
  31 januari 2020 at 21:26

  wat een toffe winactie! ik maak graag kans voor mijn buurkinderen. zij zijn bijna jarig, dus dit zou een ideaal cadeau zijn om te geven. zij zijn gek op klimmen, boulderen en bergwandelen. dit zou een onwaarschijnlijk ideaal cadeau zijn! 🙂

 • greet dalemans
  29 januari 2020 at 16:45

  Het eerste boek heb ik al gelezen, tijdens een wandeltocht door de bergen in West-Canada.
  Overweldigend, mooi, beklijvend…
  Ik kan niet wachten om de opvolgers te verslinden

 • Nency
  20 januari 2020 at 09:20

  Lijken me heel interessant voor mijn zus, nadat ik ze eerst zelf heb gelezen.

 • Xaviera Jamie
  19 januari 2020 at 18:36

  Heerlijk achter elkaar deze veelgeprezen romans uit kunnen lezen lijkt me het toppunt van leesgenot!

 • Danielle Munnik
  19 januari 2020 at 12:16

  Heel graag want ik was erg onder de indruk van de Buitenjongen en ben super benieuwd naar de rest! De schrijver neemt je zo mee de natuur in dat je, zelfs als je in bed leest, het gevoel hebt dat je het mee beleeft.

 • Anneliese de Waal
  18 januari 2020 at 15:29

  Ik doe graag mee, prachtige boeken, zou er erg graag van willen genieten van zulke prachtige boeken, en de boeken dan door geven in mijn omgeving, zodat er veel meer mensen van kunnen genieten.

 • Ingrid Hopster
  17 januari 2020 at 12:37

  Het lijken mij erg mooie boeken met een mooie boodschap erin die ik erg graag zelf zou lezen en daarna weer door zou geven aan iemand die de boodschap zeker kan waarderen.

 • Marian B
  17 januari 2020 at 11:08

  Ik doe graag mee. Het lijken me hele mooie en waardevolle boeken. Boeken waar we ons huidige leven achter ons laten en aan het denken gezet worden. Ik ben benieuwd.

 • fokje bakkernes
  17 januari 2020 at 11:04

  Deze zou ik graag lezen in onze vakantie naar Slovenië….ook daar zijn mooie bergen 😉

 • Ted Borghmans
  17 januari 2020 at 10:59

  Bergen en alles wat daar mee te maken heeft, zoals deze prachtige dieren hebben mijn hart gestolen. Ik heb het geluk gehad in deHimalaya te zijn geweest, de Alpen. De Peryneeën, de Sierra Nevada, Greenrock creekearia in Washington. helaas nog niet de Andes en de rocky Mountains. Wie weet, en als het niet meer kan [ gezondheid ] dan graag deze boeken om bij weg te mijmeren, te fanaseren, te lezen en me toch weg te wanen. Ja daarom dus.

 • Maria
  17 januari 2020 at 09:26

  Wat een toffe actie, ik doe graag mee! Het lijken me stuk voor stuk geweldige boeken om helemaal in op te gaan 🙂

 • Nelly
  17 januari 2020 at 09:05

  Leuk om te lezen wat een tocht in de bergen met een mens kan doen. Ik loot graag mee.

 • Francisc
  16 januari 2020 at 23:07

  😍 een mooi luik aan de muur met een mooie dier en achtergrond waan mn in de natuur /bergen

 • Nadine Vandegaer
  15 januari 2020 at 12:26

  boeken om de gedachten te verzetten, over na te denken en (hopelijk) te verslinden…. Ik zie het zitten!

  • Natasja Maes
   30 januari 2020 at 21:20

   Boeken waar natuur en mens zich verenigen en de pure mens naar boven wordt gehaald. Door mijn gezondheid kan ik jammer genoeg niet meer trekken maar erover lezen kan nog wel. Vandaar dat ik mezelf deze boeken wil schenken. Om kracht eruit te halen om door te zetten en te blijven vechten.

 • Marijke
  15 januari 2020 at 09:45

  Leuke actie! Intrigerende boeken! Vooral Zonder te top te bereiken lijkt me een heel inspirerend boek! Ik maak graag kans!

 • Sander de Boer
  14 januari 2020 at 17:03

  Fantastische boeken om deze donkere dagen dragelijker te maken Ik wil ze graag lezen en daarna doorgeven aan mijn vader ,die wordt zeker ook blij van deze mooie boeken!

 • Heleen van der Velde
  14 januari 2020 at 08:08

  Geweldige actie! Boeken om van te genieten en over na te denken. Heel graag, zodat ik me in de bergen waan en voor heerlijke leesuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer